Broken News: Danskere kan stemme på EU-valg og Melodi Grand Prix samtidig

Holder du med Folkebevægelsen mod EU? Så skal du stemme på bidraget fra Australien lørdag aften. Foto: Jack Guez/AFP/Ritzau Scanpix

Broken News: Danskere kan stemme på EU-valg og Melodi Grand Prix samtidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EBU og EU har indgået samarbejde om afstemning lørdag aften, fordi det danske folketingsvalg overskygger EU-valget.

Udtrykket "sofavælger" får en helt ny og positiv betydning lørdag aften. Her kan danske tv-seere for første gang afgive deres stemme til EU-parlamentet samtidig med, at man stemmer ved finalen i det europæiske melodigrandprix.

- Vi har jo noteret os, at interessen for valget til EU-parlamentet er nærmest ikke-eksisterende, fordi folketingsvalget 10 dage senere tiltrækker sig al opmærksomhed, så vi er meget taknemmelige for dette samarbejde mellem EU og EBU, European Broadcasting Union, siger Indenrigsministeriets øverste valgtilforordnede, Emmelie Ingmann Olsen.

Lande for partier

Som "sofavælger" skal man blot downloade Eurovision-appen, der fås til både Android og iPhone, og logge sig ind med sit nem-id.

Det er ikke teknisk muligt at tilføje flere afstemningsfelter i Eurovision-appen end de 42 deltagerlande, så de forskellige danske partier kommer til at stå under hver sit land. De seks største partier i Folketinget vil optræde som de seks lande, der er fødte deltagere i finalen: værtslandet og de fem største bidragydere. De øvrige partier får tildelt lande, der kvalificerede sig ved den første semifinale i tirsdags

Stemmelisten ser derfor således ud: Israel (Socialdemokratiet), England (Dansk Folkeparti), Italien (Venstre), Spanien (Enhedslisten), Tyskland (Liberal Alliance), Frankrig (Alternativet), Cypern (Radikale Venstre), Hviderusland (SF), San Marino (Konservative) og Australien (Folkebevægelsen mod EU).

"Douze point!"

Executive supervisor på Eurovison, Jan Ola Sand, glæder sig over det valgtekniske samarbejde:

- Vi har jo alligevel hele afstemningsapparatet sat op, og vi har en stor, flot pointtavle, som alligevel ikke skal bruges, når vinderen af sangkonkurrencen er kåret. Efter midnat bliver den i stedet fyldt med navne på danske EU-kandidater, der skifter placering, mens der læses op fra de danske valgkredse, om de har fået fra 1 til 8 point, 10 point eller ... siger Jan Ola Sand og tilføjer efter en kort, spændingsopbyggende pause:

- Douze point!

Valgsteder spares væk

Som følge af muligheden for at stemme via Eurovision-appen, aflyses valghandlingen 26. maj, hvorved der spares op mod 80 millioner kroner.

Halvdelen af det beløb går i stedet til præmier, som trækkes blandt de seere, der afgiver deres stemme lørdag.

Ligesom ved Eurovision tæller seer-stemmer til EU-parlamentet kun 50 procent. De resterende 50 procent afgøres af en fagjury bestående af Troels Mylenberg, Hans Engell og Keld Heick.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: Danskere kan stemme på EU-valg og Melodi Grand Prix samtidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce