Broken News

Tøjsponsorater af kriminelle breder sig blandt danske advokater. Helt naturligt, mener tilhænger. Kritiker kalder det i strid med god advokatstrik.

Sport: Efter at forsvarsadvokaten Mette Grith Stage har løftet sløret for sin nye kollektion af spillerdragter for blandt andre kampsportsklubben Black Army, kunne støtteforeningen AK 47 i går ved et pressemøde præsentere Forsvarsadvokaterne.com som hovedsponsor for motorsportsklubben Hells Angels.

- Vi ser frem til en gunstig eksponering af vores brand med en traditionsrig klub, hvis værdier flugter med vores, siger fuldmægtig Arne Vielgeschrei fra Forsvarsadvokaterne.com.

Kampsportsklubberne Black Cobra og Loyal to Familia optræder allerede med hættetrøjer udsmykket med QR-koder, der leder direkte ind til hjemmesiden for den odenseanske advokat Klaus Ewald, og fægteklubben Satudarah har indgået et hovedsponsorat med en række forsvadsadvokater, der som modydelse kan dele VIP-billetter ud til klubbernes hjemmekampe.

Hvad bliver det næste?

Kritikere frygter, at advokaternes sponsorering af bander skal gøre det stuerent at markedsføre tøj med kriminalitet.

- Hvad bliver det næste? At fodboldhold begynder at spille i striber, eller at Din Tøjmand begynder at sælge tennissokker, der kan holde fødderne varme og rumme op til tre billardkugler. Det er i strid med god advokatstrik, siger idrætssociolog Pia Coubertin fra Manufakturetisk Institut på Syddansk Universitet.

Men det er noget pjat, siger sportsøkonom Gorm Gormsen fra Copenhagen Business School.

- Det er noget pjat. Tekstilaftalerne sikrer jo, at banderne aldrig løber tør for stoffer. Og så er det i øvrigt helt naturligt. Kan du nævne en eneste fodboldklub i dette land, der kunne overleve uden bandereklamer?

Opgør på nybygget arena

At advokaternes tøjsponsorater har positiv indflydelse på afvikling af den nationale turnering ses af opgøret mellem Henrik Stagetorn Bandidos og Michael Juel Eriksen Hell's Angels.

Kampen blev oprindelig aflyst på grund af nedbrændte hjemmebaner, men takket være en venlig gestus fra en modstander, kan opgøret afvikles på neutral bane. Og der er noget at se frem til.

Det bliver nemlig første kamp i den helt nybyggede rockerborg for oprykkerne fra Guerilla Nation. Det tyske tophold, der har tilkæmpet sig en plads i den danske liga, byder sine to konkurrenter velkommen i den fine pigtrådsindhegnede og nybyggede Bjørn Elmquist Arena.

  • fyens.dk