Broken News: Boligblokke fra Vollsmose genopføres i Den Gamle By

Visualisering,der viser, hvordan de genrejste højhuse fra Fyn smukt vil komme til at integrere sig med de eksisterende bygninger i Den Gamle By i Aarhus. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen/Kim Haugaard/Nils Mogensen Svalebøg/Michael Bager

Broken News: Boligblokke fra Vollsmose genopføres i Den Gamle By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Gamle By i Aarhus sikrer sig ejendomme med stor kulturhistorisk værdi. Ærgrelse i den Fynske Landsby over at have misset en stor mulighed.

Når de op til 13 etager høje boligblokke fra Birkeparken, Bøgeparken og Egeparken i Vollsmose rives ned, forsvinder de ikke.

Den Gamle By i Aarhus har ved en hurtig manøvre sikret sig retten til at genopføre blokkene.

Samtlige betonelementer nummereres efter samme princip, som man med stor succes har brugt på andre historiske bygninger, der herefter er blevet genopført i Den Gamle By.

En aktiv tidsrejse

- Bydelen bliver en kulturhistorisk attraktion på linje med Borgmestergården og en aktiv tidsrejse som 70'erbyen, så vores gæster kan besøge fuldt møblerede lejligheder, købe ind på Centertorvet og løbe ud og ind mellem frivillige klædt ud som bander, der kaster med sten og brænder knallerter af, siger en begejstret museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Et unikt boligkvarter

Professor Steen Theil, der underviser i urbanisme og transformation ved Arkitektskolen Aarhus, siger:

- Ud fra et arkitektonisk synspunkt står vi med et unikt boligkvarter, der er karakteristisk for sin tid, og som man i nutidens misforståede byplanlægning og byfortætning og politiske ønsker om spredning af bestemte beboertyper hovedløst river ned. Det sikrer vi nu for eftertiden.

Ærgrelse i Landsbyen

I Den Fynske Landsby i Odense ærgrer man sig over, at Aarhus snuppede Vollsmose for næsen af det fynske frilandsmuseum:

- Vi har en række saneringsmodne gårdbygninger fra 1800-tallet, der snildt kunne være revet ned for at give plads til de mere robuste Vollsmose-bygninger, siger museumsinspektør Helle A. Brendekilde og tilføjer:

- Blokkene kunne have givet Landsbyens besøgende et unikt indtryk af den første fynske bydel for almuen, bygget på én gang efter en samlet plan.

Tiltrække nyt publikum

Udsigten til en Vollsmose-bydel i Den Gamle By tiltaler kulturrådmand Rabi Azad-Ahmad (R) fra Aarhus Byråd:

- Bygningerne er af stor kulturhistorisk værdi for de mange danskere, hvis familier stammer fra andre lande. Netop den slags betonbyggeri vækker dybe følelser om de første indtryk af deres nye fædreland. Jeg er sikker på, at Den Gamle By vil tiltrække et nyt, yngre publikum, der kan mindes den varme velkomst, de og deres familier har fået her i landet, siger Rabi Azad-Ahmad.

For at gøre det samlede indtryk så autentisk som muligt, genopføres de tre boligblokke i den nærliggende Botanisk Have, som har 20 hektar ubenyttet græsareal og et veludbygget stisystem.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: Boligblokke fra Vollsmose genopføres i Den Gamle By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce