Broken EU-News: Ærlige Bendt: Det tog mig 10 år at finde ud

I anledning af det forestående valg til EU-Parlamentet udvider Broken News sin dækning med interviews, reportager og analyser fra vores EU-korrespondent. Første artikel er dette hudløst ærlige interview med Bendt Bendtsen. Foto: Sugi Thiru

Broken EU-News: Ærlige Bendt: Det tog mig 10 år at finde ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den konservative politiker Bendt Bendtsen har brugt 10 år af sit liv nede i EU. I et åbenhjertigt interview afslører han, at han det meste af tiden bare forsøgte at komme hjem til Fyn.

Af Broken News' helt egen EU-korrespondent, Liv Østerstrand Rasmussen.

Interview: Det er lige så svært at finde ud af EU, som det er at finde ud af, hvad der foregår i EU.

Det konstaterer Bendt Bendtsen, der efter 10 års hvileløs vandring på gange med grånussede gulvtæpper i Bruxelles og Strasbourg nu endelig har fundet den udgang, der fører ud af EU-systemet og hjem til Fyn.

- Jeg må indrømme, at det selv som tidligere politimand har været noget af et opklaringsarbejde, og der har ikke meget hjælp at hente hos EU's politisamarbejde, Europol, siger Bendt Bendtsen med henvisning til det danske retsforbehold og misser med øjnene mod en klar forårshimmel.

Fra ungarere til fasaner

Som tidligere medlem af Folketinget var det den 65-årige politikers plan at gå på pension for fem år siden, så han kunne nyde livet hjemme på Fyn.

- Min politiske værnepligt var da for pokker aftjent en gang i 90'erne, så sjovt er det ligesom heller ikke at være repræsentant for et lille, ubetydeligt parti i et politisk organ, som ingen interesserer sig for. Hvorfor skulle jeg have en ambition om at blive hængende længere end højest nødvendigt? råber han og fortsætter:

- I virkeligheden holder jeg jo langt mere af at jage fasaner under åben himmel end at jage utidige ungarere ud af vores politiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Fuld brite viste vej

Det, der i sidste ende skulle lede Bendtsen ud af parlamentsbygningerne, var en halvfuld brite, som havde set sine landsmænd søge i samme retning.

Men selvom Bendtsen var glad for tippet, understreger han, at han ikke synes, at Danmark som sådan behøver at bevæge sig samme vej.

- Først bruger man adskillige år på at finde ud af, hvad der i grunden foregår, og så skal man bruge mindst lige så lang tid på faktisk at finde ud. Det er simpelthen alt for besværligt, siger Bendtsen.

Slipper for forklaring

Han glæder sig nu til at komme hjem og få en omgang biksemad med spejlæg, engelsk sovs og en kold øl.

Han glæder sig også til at køre Europa rundt på motorcykel og gå på jagt og - hvis han får tid til det - mere tid sammen med familien. Men mest glæder han sig til ikke at skulle bruge tid på at forklare, hvad han egentlig laver:

- Selv mine nærmeste har haft svært ved at forstå, hvad jeg i virkeligheden har bedrevet de seneste 10 år. Og når de spørger, begynder jeg bare at forklare EU-systemet fra en ende af. På den måde har de aldrig lagt mærke til, at jeg det meste af tiden har spadseret rundt og drukket stærk kaffe i forsøget på at finde ud af det hele.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken EU-News: Ærlige Bendt: Det tog mig 10 år at finde ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce