Broken News

Fynsk Folkeparti lå i ruiner i efter stifters bortgang. Men da Den Lille Havfrue blev malet OB-stribet, opflammede det partiets ungdomsformand, der nu stiler efter borgmesterposten i Odense.

- I sidst' uge ble' den lille havfrue malet rø', ligesom nierne. og nu er hun malet blå og hvi'stribet, ligesom OB. Det er jo helt ty'eligt, hva' der foregår: Hun længes hjem til Fyn.

Sådan lyder det fra Palle Birch, tidligere formand for Fynsk Folkepartis Ungdom. Efter at partiets stifter, Jakob Nord, i weekenden blev erklæret død på Facebook, har det lille fynske løsrivelsesparti befundet sig i dyb sorg og krise.

Men det vendte, da Palle Birch opfattede havfruemalingen som et tegn om at fortsætte kampen, fordi netop patent på lokalhistorie er en af partiets tre mærkesager. Partiet ønsker afgifter til alle ikke-fynboer, der bruger eventyr, papirklip eller høje hatte.

De to andre mærkesager er fly'ende velfærd - i form af gratis øl til alle fynboer - og en grænsebom mellem Fyn og Sverige.

Støtter alle mærkesager

Nyheden om, at Fynsk Folkeparti stiller op til kommunalvalget, faldt som en bombe i et nyhedsindslag fra Broken News TV - de opblæste nyheder.

Indslaget skulle egentlig have handlet om partistifter Jakob Nords bortgang på Facebook. Men efter at partimedstifter Rune Christian Mortensen helt uventet fremsagde et dybt personligt hyldestdigt til Jakob Nord, tabte nu tidligere ungdomsformand Palle Birch tålmodigheden og meddelte, at han går direkte efter borgmesterposten i Odense.

Han erklærer sig helt enig i alle andre partiers mærkesager, som han blot vil opfylde bedre, stærkere og hurtigere. Det gælder ikke mindst kampen mod bander.

- Vi skal bekæmpe endnu flere bander. Nemlig jydebanderne og sjællænderbanderne. Befri Fyn!, lyder det fra Palle Birch i den kontroversielle udsendelse.

Kampagne på Facebook

Fynsk Folkeparti blev stiftet for lidt under et år siden af de to fynboer Jakob Nord og Rune Christian Mortensen. Deres kampagne har hidtil udfoldet sig udelukkende på Facebook, hvor 3630 personer følger deres videoindslag. Den første video med partiets programerklæring er blevet vist over 220.000 gange.

Om Jakob Nord virkelig er død, besvarer de to tilbageværende folkepartifynister kun med et undvigende skuldertræk.

- Hvis man ikke findes på Facebook, så findes man ikke. Så det kan du jo nok se, at han ikke gør. Desværre, lyder det fra en tydeligt berørt Rune Christian Mortensen.

Indslaget med Fynsk Folkeparti kan ses via Bagsidedrengenes facebookside eller ved at scanne QR-koden under denne artikel.

  • fyens.dk