Aprilsnar bliver virkelighed


Aprilsnar bliver virkelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagsidens banebrydende forslag om dna-register for hunde var forud for sin tid

Indbyggerne i Petah Tikva, en forstad til Tel Aviv, er blevet opfordret til at tage deres hund til dyrlægen og få taget en dna-prøve, skriver SkyNews. Byen håber dermed at kunne opbygge en database med dna-aftryk af byens hunde i stil med et fingeraftryksregister. Formålet er at udpege de hunde, der efter indbygerens mening er ved at drukne forstaden i hundelort.

Ved hjælp af dna-aftrykket skal man kunne finde hunden og idømme ejeren en bøde. Omvendt vil der være bonus for at samle hømhømmerne op og smide dem i særlige affaldsspande. Takket være dna, kan man nemlig også finde ud af, hvem de flinke hundeejere er, og give dem præmier såsom gavekort på dyrefoder.

Foreløbig er ordningen frivillig, men bystyret overvejer at gøre dna-registrering af hunde obligatorisk.

Idéen stammer fra byens chefdyrlæge, Tika Bar-On, og det viser, at hun er en klog kone, der har lært sig at læse dansk. For idéen stammer nemlig fra Bagsiden.

1. april 2004 bragte vi nyheden om et hunderegister, med teknik udviklet af dna-forskeren Avril Erste fra Syddansk Universitet. Venstremanden Bjarne Høm stillede forslag om et dna-register for hunde, der skulle vedtages som lov i Folketinget.

Og dog. For som vågne læsere nok har bemærket, blev historien udsendt 1. april (og tjek lige navnet på forskeren). Aprilsnarren gik landet rundt, da P3 omtalte den i et længere indslag, og nu har virkeligheden altså overgået Bagsidedrengenes fantasi.

Eller ... har de mon nede i Israel noget, der hedder septembernar?

Aprilsnar bliver virkelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce