Humor

Aldeles letlæst samling af citater fra 14 år med radioprogrammet Mads & Monopolet.

Det bliver et aldeles fremragende program, plejer radiovært Mads Steffensen at sige, hver lørdag, når han inviterer en million lyttere til at høre, hvad dagens tre kendte danskere mener om lytternes dilemmaer. Og "Aldeles fremragende" er valgt som titlen på denne samling af guldkorn, som de mange paneldeltagere gennem årene har slynget ud af munden.

Alle citater er taget helt ud af sammenhæng, så man kan gøre lige med dem, hvad man vil, som Mads Steffensen siger i sit forord. Det er nok også sådan, bogen skal læses. Som Gajol-citater, hvor man trækker på smilebåndet, får en kort eftertanke, eller måske kommer i tanker om det dilemma, der udløste kommentaren. 

Ægteparret Suzanne Bjerrehuus og Asger Aamund er rigt repræsenteret. For eksempel med disse:

"Man skal ikke give sine problemer svømmeundervisning". Suzanne Bjerrehuus, 9. oktober 2010.

"Man skal ikke lade sig tage af julens tyranni - det er jo bare en middag". Asger Aamund, 8. oktober 2016.

Nogle af citaterne er nærmest små lignelser:

"Hvis du møder en idiot, så gå væk. Hvis du møder to, så tænk lidt over det. Hvis du møder tre, så kig dig selv i spejlet", Simon Jul, 25. juni 2016.

Andre er korte og fyndige:

"Det er meget farligt at løbe langt i for små sko." Sebastian Dorset, 25. april, 2009.

 

Pas på med at lægge bogen med de aldeles fremragende citater på toilettet. Du risikerer at din gæst bliver derude alt for længe. Eller kommer til at tænke over dette citat fra Søren Pind (18. juni, 2016): "De farligste ord i det danske sprog er: "Skal vi ikke drikke en kop kaffe?".

 

"Aldeles fremragende" citater fra Mads & Monopolet, Peoples's Press, 100 sider. Pris: 149,95 kroner. Er udkommet.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.