Årets ord: Kvindelandsholdet

Succesen fortsætter for kvindelandsholdet i fodbold. Kvindelandsholdet blev fredag udnævnt til Årets ord i P1-programmet Klog på Sprog. Foto: Scanpix/Henning Bagger

Årets ord: Kvindelandsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske kvindelandshold i fodbold satte så tydeligt et præg i 2017, at "kvindelandsholdet" bliver årets ord. Et godt valg, mener Lykke Friis.

Sejrene fortsætter med at vælte ind for det danske kvindelandshold i fodbold. Dansk Sprognævn og P1-programmet "Klog på Sprog" har nemlig kåret "kvindelandsholdet" som årets ord 2017.

Valget blev truffet fredag af en jury i samarbejde med elever på Ørestad Gymnasium i København.

Juryen begrundede valget med, at kvindelandsholdet førte an i at gøre kvindefodbold populært i Danmark med deres EM-sølv.

Derudover pointerede dommerne, at det var en stor succeshistorie for kvinder, da også ordet "MeToo" om seksuelle krænkelser har fyldt meget i 2017.

Overhalede 500 forslag

I programmets finalerunde vandt "kvindelandsholdet" med alle juryens fem stemmer. Ordet "disruption" tog andenpladsen med tre stemmer, og "kvotekonge" fik tredjepladsen med to stemmer.

Juryen bestod af journalist Tine Gøtzsche, direktør i Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier, seniorredaktør hos Det Danske Sprog- og Litteraturnævn Henrik Lorentzen, debattør Jens Philip Yazdani og programvært Adrian Lloyd Hughes.

Lytterne har siden november kunnet indsende deres bud på Årets ord, hvilket blev til en liste på 500 ord. Juryen kortede listen ned til 10 ord, mens "kvindelandsholdet" blev tilføjet under programmet af Tine Gøtzsche og altså endte med at vinde.

Harder eller Eriksen

Kvindelandsholdet vandt i august sølv ved fodbold-EM.

Det førte til, at det mandlige landshold nu bliver kaldt herrelandsholdet i stedet for blot landsholdet. Derudover blev landsholdsspilleren Nadia Nadim af Berlingske kåret som årets dansker 2017.

Valget af "kvindelandsholdet" som Årets Ord er en god nyhed. Det mener Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet og desuden næstformand for den kvindekommission, som DBU har nedsat for at få flere piger og kvinder ind i fodbold.

- Det var jo noget, vi satte på dagsordenen oprindelig - at ord betyder noget, og at det har en betydning, om herrelandsholdet i fodbold kun omtales som "landsholdet", siger hun.

- Det er da fint, hvis man ikke automatisk får Christian Eriksen på nethinden, når man taler om, at landsholdet spiller - men rent faktisk også kan få Pernille Harder på nethinden, siger Lykke Friis. (ritzau)

Årets ord: Kvindelandsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce