70 dopingatleter ved OL


70 dopingatleter ved OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagsidens sportsredaktion følger tæt udviklingen med de seneste dopingsager fra legene i Beijing

Er Grækenland ved at miste sin fornemme guldmedalje fra OL i Dopjing?

Er Danmark på vej til at fordoble medaljehøsten?

Og kan Norge kun få doping-guld, hvis de må tage heste med?

Disse spørgsmål er pludselig blevet aktuelle, efter at det i går kom frem, at yderligere syv OL-atleter fra Beijing er testet positive for doping. Ni måneder efter, at legene sluttede. IOC, den internationale olympiske komité, besluttede i oktober ,at de 5000 prøver fra OL skulle hives frem fra fryseren igen, fordi man nu kan teste for en ny slags epo, der hedder cera.

Den italienske cykelrytter Davide Rebelling, der vandt OL-sølv, skulle være en af de syv. Heldigt for Italien, men det bringer desværre ikke støvlelandet ind i medajlerækken, idet selv fire dopingdømte atleter kun rækker til en skuffende 4. plads i nationskonkurrencen.

IOC lytter til Bagsiden

At selv en sølvmedaljevinder kan smides ud af OL så lang tid efter legene, viser, at IOC endelig har lyttet til Bagsiden, der siden Atlanta i 1996 har registreret mange flere dopingatleter end det officielle system.

For at kvalificere sig til OL i Doping (der i 2008 skiftede midlertidigt navn til OL i Dopjing for at hædre værtsbyen), skal atleten opfylde tre simple krav:

1. Atleten skal være udtaget til OL

2. Deltagelsen skal være afbrudt før, under eller efter legene.

3. Årsagen skal være doping.

Derfor kunne Bagsiden efter OL i 2008 meddele, at der havde været 63 dopingsyndere, mens der officielt kun var otte.

IOC er rystet over, at det tal næsten er fordoblet, til 15, men Bagsiden kan berolige med, at antallet kun er steget fra 63 til 70.

Kan vi overhale Norge?

I skrivende stund er der ikke officielt sluppet flere navne ud, så vi ved ikke, om Grækenlands førsteplads i nationskonkurrencen ved OL i Dopjing er truet. Vi tror det ikke, idet nærmeste konkurrent er Bulgarien, som på forhånd trak hele sit vægtløfterhold, der ellers kunne have bragt spænding i toppen.

Hvis Rusland skal erobre guld, skal alle seks indtil videre ukendte dopingatleter være russere. Det tror vi trods alt ikke på.

Men det kunne være spændende for dansk dopingsport, hvis vi kunne komme væk fra den triste 19. plads med cykelrytteren Peter Riis Andersen.

Blot én dopingatlet mere, og vi vil komme foran Norge, som i øjeblikket ligger på 7. pladsen med den dopede hest Camiro og dens rytter, Tony Andre Hansen.

Følg med på www.fyens.dk/bagsiden, hvor vi løbende opdateret Nationskonkurrencen. Læs også hele Bagsidens samlede dækning af OL i Beijing 2008

70 dopingatleter ved OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce