- Den var da for nem

Robert Duvall i rollen som den bindegale oberstløjtnant Kilgore, der elsker lugten af napalm om morgenen. Lugten, du ved, den der benzinstank. Det lugter af... sejr, som han siger.

- Den var da for nem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserne småhåner Bagsidedrengene, men vi kommer stærkt igen

I love the smell of napalm

in the morning...

(Jeg elsker lugten af napalm om morgenen)

Dette smukke lidt følsomme citat var ingen i tvivl om.

Bagsidens faste læsere er faktisk mere hærdede, end vi regnede med - eller også holde de bare meget af krigsfilm.

Eller som Torsten Eriksen fra Odense skriver:

- Den var næsten for nem. De fleste mandfolk har vel set Apocalypse Now mindst en tre-fire gange.

Og det har han nok ret i - her på Bagsideredaktionen ser vi den f. eks. fast på Mors Dag.

Faktisk var der ikke én eneste af vores læsere, der var i tvivl om, at citatet stammer fra Apocalypse Now ( "Dommedag Nu"), Francis Ford Coppolas mesterværk fra 1979. Coppola er især kendt for Godfather-filmene, men mange betragter (anti)krigsfilmen Apocalypse Now som hans bedste. Den er i hvert fald syret.

Selve citatet kommer fra den psykopatiske oberstløjtnant Kilgore - mesterligt spillet af Robert Duvall - efter et nærmest episk helikopterangreb ledsaget af Richard Wagners musik. Angrebet udføres for at erobre en vietnamesisk strand med ekstra gode bølger at surfe på...

Filmen blev optaget i Filippinerne, og tog efter sigende så lang tid og med så mange besværligheder, at stort set alle på filmholdet efterhånden kom til at hade hinanden.

Pigehilsen

Et par af vores læsere efterlyser i øvrigt et blødere citat til i morgen, men sådan nogle kan vi slet ikke - det er jo ikke Bagsidepigerne det her.

Til gengæld er det en pige, der denne gang løber af med vores meget eftertragtede bagsidekrus.

- Godmorgen - uden napalm, som Dorte Fox Maule fra Glamsbjerg skriver til os.

Hæ - en hilsen med et så feminint touch kan vi slet, slet ikke stå for. Til gengæld gider vi ikke skylle krusene af denne gang, for det kan vi sikkert ikke gøre godt nok alligevel.
Mere napalm
(Gen)se sekvensen med Duvall på youtube.com - søg under "Apocalypse Now - smell of napalm".

En mere

Egentlig var det slet ikke meningen, at vi skulle have en lille citatkonkurrence kørende, men vi er altså til falds for slesk tale og billig portvin. Rygklappende læsere er simpelthen noget af det bedste - tak for roserne.

Og da vi tilfældigvis fandt et par krus, vi havde glemt, ude på herretoilettet, kan vi da nappe et enkelt klassisk citat mere.

Kan man dét, er man helt sikkert et dannet og ret vidende menneske:

De gamle si'r at Minamandavarfrakerdemix' grandonkel blev gift med en pige fra Thalassotherapix' klan, som et næstsøskendebarns mosters svogers bedstefar til Malapartix' søn var forelsket i ... ... men der er andre, der hævder, at der var en virkelig væsentlig årsag: Det drejer sig om en ged, som hans svigeroldefar havde nægtet at betale til tipoldemoderen til Minanmandavarfrakerdemix' bedste vens grandtantes svigerkusine, under påskud af at hun havde spat (geden, ikke hunsvogeren) ... men det er ihvertfald en meget alvorlig affære.

Ja, vi er klar over, at det minder lidt om avisens ledelse, når den fremlægger de seneste tiltag, men det er det altså ikke.

Men hvor stammer denne indsigtfulde orientering, som flere af Bagsidedrengene faktisk kan udenad, så fra?

Den er noget sværere, men det var jo også rent held, vi stødte på de ekstra krus.

Vi har fuld tiltro til vores læsere: Skriv straks en mail, til bagsiden@fyens.dk, skriv citat i emnefeltet og husk navn og adresse.

Vi glæder os!

- Den var da for nem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce