eg har den holdning, at Odense Letbane skal revurderes, i forhold til det nuværende projekt, idet det nuværende projekt, vil være forældet, inden det er kommet i gang.

Hvorfor lægge skinner, rejse 576 elmaster, indkøbe tog, som kun kan kæøe på skinner, og kun der hvor der er lagt skinner, med tog der transportere 200 personer pr. tog, er meget dyr i etablering, og endnu dyrere i drift, efter 2020.

Der er i de seneste år kommet noget forholdsvis nyt frem, nemlig BRT Busser, der drives af el, eller som hybrid busser, disse er koster kun 40% af investerringen i letbane tog, og er meget mere fleksible, kan transportere op til 190 passagerer, investeringen er kun det halve i de kørerbaner de skal kører i, driften af disse BRT Busser, er væsentlig billigere end letbanetog, og om5 år, eller måske før, kommer der selvkørende busser på markedet, så hvorfor ikke investere i disse BRT Busser, som er fremtiden, fremfor i et forældet letbane projekt.

Der er investeret i letbane projektet, men det er en investering , som ganske glimrende kan bruges til et BRT system, BRT Busserne skal køre i nøjagtig den linnjeføring der er vedtaget til Odense Letbane, der skal bare ikke lægges skinner, rejses master, eller indkøbes tog, men den strækning der er fastlagt, skal asfalteres, og så skal de stationer der fastlagt etableres, og så er den sag ikke længere.

Det er NYT ODENSES holdning, og vi er de eneste, der stiller op tuildet kommende kommunalvalg i November 2017, der står for dette, der er dog et parti der vil stoppe letbaneprojektet, men de vil så overfører statens tilskud til letbanen, på 1.1 milliard, til udvidelse af motorvejen over Fyn, hvilket vi ikke mener er en opgave for Odense, det må være en statslig opgave.

Vi er hverken røde eller blå, men til at stole på.

Frank Eistrup / NYT ODENSE

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet