Endnu et åbent brev til regionsrådet med ønsket om en god forklaring!

Kære regionsrådsmedlemmer!

Ja - nu skriver jeg endnu engang – også denne gang for at få en forklaring fra jer på, hvad det er i har gang i?

Jeg blev i lørdags kontaktet af en, som havde set, hvordan Dan Taxi har indrettet bilerne, der skal køre med vagtlægerne, og det var da ikke særligt opmuntrende.

Som i kan se på vedlagte billede, har man anbragt metalkufferten med computeren på forsædet i bilen, og så trækker man kabler om til en skærm, der er monteret på bagsiden af forreste passagersæde samt til et løst tastatur, som lægen skal sidde med på skødet under kørslen.

Jeg ved ikke hvor optimal man mener denne løsning er, men den er i hvert fald ikke OK, idet der under kørslen ikke må være løse genstande i kabinen. Lægen må ikke engang have sin lægetaske med ind i passagerkabinen…

Denne løsning har også bevirket, at regionen har skulle anskaffe nyt udstyr for at få denne løsning til at fungere!

Så nu er mit spørgsmål til jer politikere – hvad har det så kostet?

Mit næste spørgsmål går endnu engang på at få en forklaring på, hvad det er der gør, at regionen har valgt at tage et tilbud, der pludselig fra april til oktober stiger med kr. 5.200.000 samtidig med mindstekravene var blevet slækket.

Hvad har fået jer politikere til at godkende en sådan aftale?

I april 2015 afgav Dan Taxi Administration A/S et tilbud på at udføre kørslen med vagtlægerne på kr. 17.365.450
Men tilbuddet blev erklæret ”ikke konditionsmæssigt” fordi Dan Taxi Administration A/S ikke kunne opfylde flere af mindstekravene.

I september/oktober afgiver Dan Taxi Administration A/S igen et tilbud på at udføre kørslen med vagtlægerne og denne gang er der slækket på mindstekravene, så tilbuddet kunne erklæres ”Konditionsmæssigt”. Dette tilbud er så pludselig på kr. 22.569.607 altså kr. 5.204.157 højere.

Hvordan hænger det sammen?

Havde Dan Taxi Administration A/S blot holdt deres tilbud fra april ville de under alle omstændigheder have være billigst – og så havde de fået kørslen.

Samtidig kan det jo undre, At Taxa Syd a.m.b.a., der også byder på opgaven, også pludselig hæver prisen fra kr. 18.789.746 til kr. 22.625.170, der jo lige netop overgår Dan Taxi med kr. 55.563. Det må jo have været aftalt mellem de to tilbudsgivere, for ellers havde Taxa Syd a.m.b.a. jo været billigst – og så havde de fået opgaven?

I går ud og meddeler borgerne i Region Syddanmark, at der skal spares – og vel at mærke mange penge, hvordan kan I så finde på at vælge et tilbud, der kommer til at koste borgerne i Region Syddanmark kr. 5.204.157 pr. år i fire år, hvis kontrakten for lov til at løbe tiden ud.

Det betyder reelt en merudgift for borgerne i Region Syddanmark på kr. 20.816.628.

Hvordan passer det lige ind i jeres spareplaner???

Med venlig hilsen
Gert Broxgaard
Telefon: 61 88 75 45

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet