Katten er ikke bare en kat

Dyrlæge Mogens Brix med sin kat Jakob

Katten er ikke bare en kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DyrlægeRingen støtter op om Kattens Uge med en ny kampagne, der skal hjælpe med at ændre holdningen til katte. Kampagnen er udviklet sammen med lokale kattefolk. Målet er at forbedre kattens status. Det sker blandt andet ved en utraditionel begivenhed på Facebook, som allerede er blevet vel modtaget efter det første døgn.

”Det er da bare en kat! Den sætning hører dyrlæger og katteejere ofte. For selvom katten er et populært kæledyr, har den alligevel ikke samme status som eksempelvis hunden. Og hvorfor egentlig?” spørger dyrlæge Mogens Brix, der har taget initiativ til en ny kampagne sammen med blandt andet veterinærsygeplejerske Yvonne Thomsen, der underviser på klinikkens Katteskole.

De er begge katteejere og møder ofte skepsis og undren, når folk hører, at nogle katteejere vil bruge penge på at sterilisere gårdkatten, behandle seniorkattens tænder for parodontose eller måske vaccinere huskatten.

”For det er jo bare en kat! Lyder det typisk. Og ja, det er også muligt at erhverve dig en kat for et par hundrede kroner – hvis ikke gratis – i modsætning til eksempelvis en hund. Men kattens anskaffelsespris bør ikke have betydning for om den skal behandles med respekt og omsorg,” siger dyrlægen.

Katteambassadører skal hjælpe med at sprede kattekarma
DyrlægeRingen har derfor iværksat en kampagne på de sociale medier i anledning af den aktuelle Kattens Uge. Hver dag hele ugen vil de dele et godt råd til, hvordan man kan højne kattens status. Kampagnen er udviklet sammen med en ny frivillig ambassadørgruppe, fortæller Yvonne Thomsen:

”Vi har samlet en potefuld dedikerede katteejere og katteopdrættere fra hele Fyn, der brænder lige så meget for sagen som os, og som vil bringe de vigtige budskaber ud til deres netværk. Gruppen hedder Kattenes Ambassadører. Vi har ikke prøvet noget lignende før og er godt klar over, at vi ikke kan udrette mirakler på en uge. Men vi tror på den gode karma. Også efter uge 39.”

Ind til videre er kampagnen blevet delt i alle dele af landet og såvel kattefolket som dyreværnsorganistioner og fagfolk deltager aktivt.

Sådan deltager du – og vinder gavekort
Find og tilmeld dig begivenheden #IkkeBareEnKat på Facebook. Herefter skal du dele et billede på Instagram eller Facebook med hashtagget #IkkeBareEnKat.

Når ugen er slut trækkes der lod om gavekort på 500 kroner til DyrlægeRingen og billetter til Katteskolens nye Børnekursus, der har premiere i oktober.

Katten er ikke bare en kat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce