Det vidste godt, er der nogen der vil sige, ja, men hvorfor har i så ikke brugt det.
Beskæftigelse Task Force Odense kom 24-04-2017 med deres forslag til at få flere i arbejde i Odense, og det er der kommet en seks punkts plan ud af, som fortæller Odense, hvad der skal til for at få flere i arbejde, og her et man kan sige, at det vidste vi godt, men hvorfor er der så ikke nogen der har gjort noget ved det.
Task Forcens bud på flere i arbejde er, at Odense Kommune og virksomhederne skal gå i et tættere og mere forpligtigende samarbejde, og her kan man sige, hvorfor har der ikke været mere fokus på dette område, det er jo ellers noget der ligger til højre benet, for det er jo virksomhederne der skal ansætte de ledige.
Job-First er et andet punkt der sættes fokus på, og her skal der sættes ind med mere større kompetence til jobrådgiverne, og så skal der sættes over for de lediges ressourcer og kompetencer, og ikke den lediges barriere, for her tror jeg det mange gange går galt, for de fleste har nogle ressourcer, der kan gøre gavn på arbejdsmarkedet, ikke hvis der i stedet bliver sat barriere op.
Odense Kommune skal have forpligtigende samarbejde med A - Kasserne og Fagforeningerne, for at skabe en handlingsplan for de ledige, og så nævnes det, at sanktioner skal bruges, for det virker, og sidst men ikke mindst, Fagforeningerne skal videregive oplysninger til Jobcenteret hvis de har ledige, men ikke kan henvise dem et job, så skal Fagforeningen sende sagen videre til Jobcenteret, altså et bedre samarbejde mellem disse organisationer.
Mobiliteten må ikke være en hindring for at komme i arbejde, lyder et forslagene fra Task Forcen, og det har de jo delvis ret i, men op til 2 timers transport hver vej dagligt, er ret meget, såfremt det skal foregå med offentlig transportmiddel, men det kan lade sig gøre, og her foreslår Task Forcen hjælp til planlægning af transport og jobrettede kurser, inden for geografiske områder.
Task Forcen foreslår, at der gøres en ekstra indsats fra A-kasser, fagforeninger, erhvervslivet og kommunen, for at sikre, at der sker en implementering af de fremsatte forslag, overvåge at disse anbefalinger bliver implementeret, og frem for alt, at der informeres om resultaterne af disse forslag.
Der er rigtig mange gode input i forslagene, så kan man spørge, hvorfor skal det koste hvad ved jeg 500.000,- kroner, måske mere, at få disse forslag fremlagt, når det faktisk er en del af en lovene, og vi har et folkevalgt byråd, der egentlig burde sørge for at dette blev ført ud i livet, men det er så ikke sket, med det siddende byråds herkomst, men så må vi håbe, medlemmerne af Beskæftigelses Task Force Odense kan råbe Byrådet op, så der bliver gjort handling af forslagene.
Frank Eistrup
NYT Odense
Bygmarksvej 18
5210 Odense NV

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet