Et af de tilbagevendende spørgsmål som har optaget mennesket gennem årtusinder er: Hvordan begyndte det hele? Hvordan er Universet opstået, og hvor kommer det egentlig fra? I et foredrag på Munkebjergskolen onsdag den 26. april fortæller astronom og fysiker Ole J. Knudsen om Universets tilblivelse ud fra et naturvidenskabeligt synspunkt. Hvad har astronomerne fundet ud af, og hvordan har de fundet ud af det, de tror, de ved? Ole J. Knudsen kommer også ind på Bibelens og andre religioners skabelsesberetninger og nogle af de andre fundamentale grundspørgsmål.

Foredraget begynder kl. 19. Det er arrangeret af Munkebjergskolens Observatorium, og alle er velkomne. Efter foredraget bliver der rig lejlighed til at stille spørgsmål fra salen, men i sagens natur er der nogle af dem, som (endnu) ikke kan besvares, og måske andre, som slet ikke kan stilles.

Ole J. Knudsen var i mange år planetarieleder på Steno Museet i Århus og stod for forevisningerne på Ole Rømer Observatoriet. Ole J. Knudsen har gennem årene undervist i astronomi på aftenskoler og har en stor viden om astronomi og rumfart, hvilket især kommer til udtryk i de trykte medier og i radio og Tv, hvor han er en flittig gæst, når det drejer sig om spørgsmål om rummet. Ole J. Knudsen har også engang troet på flyvende tallerkener og små grønne rummænd. I dag er han skeptikeren, som er med til at aflive rumvæsenerne og give en mere ordinær forklaring på UFO’er.

Ole J. Knudsen er i dag ansat som kommunikationsmedarbejder på Aarhus Universitets Stellar Astrophysics Centre, så i dobbelt forstand er han vendt tilbage til begyndelsen. Det var nemlig her, han for næsten 50 år siden begyndte sine studier på universitetet, hvor han fik en bachelorgrad i fysik og astronom, men han nåede aldrig at få en kandidatgrad. Ole J. Knudsen betegner sig selv som Århus’ bedst kendte evighedsstudent: »Jeg har eksamener nok til et helt livs studier, men jeg fandt hen af vejen ud af, at det er mere interessant at formidle naturvidenskab end at foretage forskning«.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet