What's up, Finn Homie!

Se billedgalleri
Fire 7.-klasses-elever på Dreslette Skole er gået ind i kampen for bedre busforbindelser til den lille landsby Dreslette ved Haarby. Eleverne opfordrer i et brev borgmester Finn Brunse til at gøre noget ved sagen og har desuden skrevet en rapsang om de manglende busser.

What's up, Finn Homie!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire elever fra Dreslette Skole har skrevet en rap til borgmesteren for at få flere busser

DRESLETTE: Sådan begynder rappen "What's up, Finn Homie!", som borgmester Finn Brunse (S) fik med posten for et par uger siden.

Teksten er skrevet af Andreas Andersen, Nadja Krifa, Cecilie Lind Andersen og Jeppe Thorsen fra 7. klasse på Dreslette Skole. De har skrevet sangen, fordi de synes, busforbindelserne til og fra Dreslette er for ringe.

For eksempel når de skal hjem fra fodbold om aftenen, siger Andreas.

- Der kører ingen busser efter klokken 17, så der mangler busser, når træningen slutter klokken 19 i Haarby, fortæller han og bliver suppleret af Cecilie.

- Det er fair nok, at vi skal vente, fordi der kun kører én bus i timen, men om aftenen kører de slet ikke. Her om sommeren cykler vi meget, men om vinteren kan det ikke lade sig gøre, siger hun.

Cecilie bliver bakket op af Jeppe.

- Hele vejen gennem skoven er der ikke gadelys, så det er rigtig mørkt, siger han, og Nadja tilføjer.

- Om vinteren kan det være alt for koldt at cykle, mener hun.

Og at få forældrene til at hente og bringe er ikke altid en løsning, fortsætter Nadja.

- Vores forældre kan ikke køre altid. Nogen gange kan de ikke nå hjem fra arbejde, inden de skal køre for os, forklarer Nadja.
Foto: Peter Leth-Larsen

Resultat af temadag

Alle argumenterne for flere busser på landet samlede de fire elever i en rap, der blev skrevet i forbindelse med en temadag på skolen den 29. maj.

- Vi havde selv valgt transport som emne, og jeg begyndte for sjov at skrive nogle linjer til en sang, fortæller Cecilie.

Cecilie bryggede videre på teksten samme med Nadja, Jeppe og Andreas. Og lærerne var begejstrede for resultatet.

- Ja, lærerne syntes, det var så godt, at vi skulle sende det til Finn Brunse, fortæller Jeppe.

Det gjorde de så, og nu er der kommet svar retur.
Foto: Peter Leth-Larsen

Skvattet svar

I første omgang fik eleverne brev fra borgmesteren selv. Finn Brunse skriver til dem, at "jeg har forståelse for jeres manglende busforbindelser" og slutter af med at skrive, at han vil lade kommunens afdeling for vej og trafik se på ønskerne.

Men hos vej og trafik er der ikke meget at komme efter. For de unges ønsker til flere busser bliver afvist af hensyn til de "økonomiske rammer", og at der derfor ikke er planer om at ændre på hverken ruter eller antallet af afgange fra Dreslette.

Det svar er eleverne ikke helt tilfredse med.

- Det er et skvattet svar, siger Andreas. Og Nadja uddyber.

- Vi kan jo godt se logikken i, at der skal være penge til flere busser, og at de største byer har førsteprioritet. Men svaret kom efter to dage, så jeg synes godt, de kunne lægge mere vægt og tanker i, siger hun.

Cecilie er også skuffet over svaret.

- De skriver, at de er glade for at høre, at vi har cykler. Det er lidt strengt, for vi har jo netop skrevet, at det ikke kan lade sig gøre at cykle hele året, forklarer hun.

De fire klassekammerater har først og fremmest skrevet til Finn Brunse for at gøre opmærksom på deres ønske om flere busser. De har ikke de store forhåbninger om, at det vil ændre noget.

- Jeg tror ikke meget på det efter det svar, men vi har da lov at håbe, siger Jeppe.
Foto: Peter Leth-Larsen

What's up, Finn Homie!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce