Vuggestue sat på standby


Vuggestue sat på standby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dreslette Skole er klar til at oprette en vuggestue, men kommunen kan ikke svare på ansøgningen foreløbig.

DRESLETTE: Skolen har lokaler, der med få midler kan indrettes til vuggestue, og de kan stå klar til at tage imod 10 småbørn efter sommerferien.

Samtidig har småbørnsforældre i byen et stort ønske om en daginstitution til de allermindste, fortæller skoleinspektør Ole Mortensen.

- Vi vil udvide med en vuggestue på skolen, fordi vi ved, der er et behov, så det er først og fremmest for at tilgodese borgerne i området, forklarer han.

Så to væsentlige forudsætninger - de fysiske rammer og ønsket om en vuggestue - er på plads, og i skolens ansøgning til Assens Kommune er de fordele beskrevet, som en vuggestue kan bidrage med.

Det er muligheder som fleksible åbningstider i forhold til dagpleje.

Det er også fordelen ved, at forældre kan nøjes med at aflevere og hente flere børn ét sted, fordi Dreslette Skole også har børnehave, sfo og juniorklub.

En fordel mere, der nævnes, er, at en vuggestue kan være med til at afhjælpe problemet med at skaffe dagplejere.

Alt i alt kan Ole Mortensen ikke se nogle ulemper i at oprette en vuggestue.

- Vi driver børnehave på skolen med stor succes, så det forventer vi også, en vuggestue vil blive, og der bliver ikke tale om at gøre dagplejerne arbejdsløse. Vuggestuen skal være et supplement, og vi vil samarbejde med dagplejerne, siger han.

Men trods skolens detaljerede ansøgning og beskrivelsen af alle fordelene, kan Assens Kommune ikke give Dreslette Skole svar på ansøgningen om at oprette en vuggestue, fortæller skoleinspektøren.

Venter på masterplan

- Vores ansøgning er parkeret om man så må sige. Vi har fået at vide, at den vil blive taget i betragtning, når kommunens masterplan skal arbejdes igennem, forklarer han med henvisning til det projekt, Assens Kommune er i gang med, hvor behovet for skoler, børnepasning og fritidsfaciliteter skal beskrives i forhold til demografiens udvikling i kommunen.

Og det er altså det projekt, der sætter planerne om en vuggestue i Dreslette på stand by.

Men kommunens masterplan er ikke den eneste hindring for en vuggestue i Dreslette, fortæller Ole Mortensen.

- Kommunen har kontaktet Undervisningsministeriet og fået at vide, at der er i tvivl om, hvorvidt vi må oprette en vuggestue under folkeskoleloven, forklarer han.

Dispensation

- Så vi skal søge dispensation, og lige nu er vi ved at undersøge, hvad vi skal søge dispensation for, for vi har jo allerede lov til at have en daginstitution i form af en børnehave på skolen.

Ifølge Ole Mortensen kan skolen håbe på et svar i løbet af efteråret.

Vuggestue sat på standby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce