Vognmandsdirektør: Afdød chauffør gjorde en kæmpe samfundstjeneste

Knarreborgvej blev spærret, da en 31-årig mand natten til fredag mistede livet, da han forulykkede, mens han kørte salt ud på de glatte veje. Foto: Michael Bager

Vognmandsdirektør: Afdød chauffør gjorde en kæmpe samfundstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vognmandsfirma er i dyb chok, efter deres 31-årige kollega natten til fredag mistede livet, da han kørte salt ud på vejene i Assens Kommune

Verninge: Den 31-årige mand, som natten til fredag mistede livet, da han kørte galt med en saltspreder, var ansat hos Kai Andersens Eftf. i Verninge.

Administrerende direktør Martin Hummel fortæller, at det har ramt alle på virksomheden hårdt.

- Det er bare dybt ulykkeligt. Tragisk. Og det er vi i dyb chok over her på arbejdspladsen. Det er en hård dag for alle venner, kollegaer og ikke mindst hans efterladte, som står tilbage med en kæmpe sorg, siger Martin Hummel.

Kai Andersens Eftf. kører salt på flere veje i Assens Kommune - både kommunale for kommunen og statsveje for Vejdirektoratet - og den 31-årige har været ansat i vognmandsfirmaet siden 2014, og han havde erfaring i at køre salt på vejene.

- Han havde ruten fast, så han har været ude at køre den mange gange i år, siger Martin Hummel, der ikke før har oplevet, at en chauffør er blevet dræbt i forbindelse med spredning af salt.

- Der kan altid forekomme nogle små uheld, men jeg kan ikke erindre, hvornår vi sidst har haft et uheld med en saltbil. Normalt er det erfarne chauffører, som har fået kurser i at betjene en lastbil på glatte veje. Man skal have et uddannelsesbevis i, at man kan og må køre med salt. Så de er uddannede til det. Så det er ikke én, der ikke ved, hvad det drejer sig om, og det er ikke er hans første år han kører salt.

Det er bare dybt ulykkeligt. Tragisk. Og det er vi i dyb chok over her på arbejdspladsen. Det er en hård dag for alle venner, kollegaer og ikke mindst hans efterladte, som står tilbage med en kæmpe sorg
Martin Hummel, adm. direktør, Kai Andersens Eftf.

Kriseberedskab

Kai Andersens Eftf. har indkaldt psykologer til at hjælpe de ansatte, som måtte have brug for det, fortæller Martin Hummel.

- Da vi lige blev revet ud af sengen til morgen og fik den kedelig nyhed, så har tillidsmanden været på stedet, og vi har givet besked til alle medarbejdere om, hvad der er sket, og at vi står klar med kriseberedskab. De har mulighed for at tale med professionelle, som kan håndtere de her situationer, hvis de har behov for det. Vi gør, hvad vi kan for at støtte op om vores medarbejdere. Det er første skridt; bearbejdning af det her.

- Vi prøver bare at holde samtalen i gang på arbejde og tale mest muligt om, hvad der er sket, så vi hver især kan bearbejde det bedst muligt.

Det er endnu uvist om ulykken får indflydelse på, hvordan Kai Andersens Eftf.'s ansatte kører salt ud.

- Det kan vi ikke træffe en beslutning om på stående fod lige efter sådan en ulykke, men kan jo bare sige, at det er tragisk, at det er en mand, der skal køre vejene sikre for alle andre, som selv omkommer ved selve arbejdet. For at sikre alle andre er det nødvendigt, at vi kommer ud og gør vejene sikre. Så han gør en kæmpe samfundstjeneste. Det har så bare denne gang desværre kostet ham livet. Det er dybt ulykkeligt, siger Martin Hummel.

Veje skal saltes

Vognmandsvirksomheden har seks biler, som kører salt og snerydning for Assens Kommune, og virksomheden dækker omkring en tredjedel af de kommunale veje i kommunen. Derfor kan nogle af den 31-åriges kollegaer blive kaldt ud og salte, hvis det bliver nødvendigt i løbet af de kommende dage.

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at alt går i stå. Vejene skal jo saltes. Den her rute overtager Assens Kommune. De har ekstra-saltere, de kan sætte ind. De andre biler skal ud og salte både for Assens Kommune og Vejdirektoratet, hvis de bliver kaldt ud til det.

- Vi tager hånd om de enkelte. Hvis der er nogle, som har været tæt på den her kollega, så fritager vi dem for det, og så må vi finde nogle andre til at gøre det. Det er sådan, vi er nødt til at håndtere det. Livet går desværre bare videre, siger Martin Hummel.

Vognmandsdirektør: Afdød chauffør gjorde en kæmpe samfundstjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce