Vissenbjerg valgte Vestfyn


Vissenbjerg valgte Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSTEMNING: Stort flertal og høj stemmeprocent overbeviste politikerne

VISSENBJERG: Der var ingen slinger i valsen hos vælgerne. Lige knap 64 procent sagde ja til Vestfyn, og da der samtidig var en stemmeprocent på 66,9 procent, var politikerne overbeviste. Vissenbjerg skal til Vestfyn.

- Det er dejligt, at der er et højt stemmetal og et klart resultat. Så der er ingen tvivl om, at vi skal være en del af Vestfyn, konstaterede således borgmester Lene Due (S).

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at den anden løsning havde været bedre og stærkere, men vælgerne har sagt, at de er klar til den dårlige økonomi og accepterer et lavere serviceniveau, så det vil vi selvfølgelig rette os efter, sagde Lene Due, hvorefter hun lykønskede Venstre, der var eneste parti i byrådet, der ønskede at gå mod Vestfyn.

- Men jeg vil nok sige som Thomas Nielsen fra arbejderbevægelsen, de har sejret ad helvede til.

Det mente Venstre naturligvis ikke, og gruppeformand Ole Knudsen havde let til smilet.

- Man siger tab og vind med samme sind, men det er svært ikke at være glad i aften, mente han.

- Men det er ikke os, der har vundet i aften. Det er borgerne i Vissenbjerg.

Ole Knudsen erkendte også, at det var gået endnu bedre end han havde turdet håbe.

- Nu handler det bare om at komme videre. De fem andre kommuner på Vestfyn er jo klar. Der er store opgaver forude.

Højfyn er død

Mange har i debatten lagt vægt på vigtigheden af at holde Højfyn samlet i den nye kommune.

- Men Højfyn er død. En vestfynsk kommune bliver med seks kommuner. Vi skal nu kæmpe for at få lavet en samlet kommune og kan ikke kun kæmpe for Højfyn, understreger Lene Due.

- Der skal selvfølgelig ikke være krig mellem Højfyn og de andre kommuner. Det er seks ligeværdige kommuner, der går ind i det her. Vi skal så anstrenge os for at se på helheden fremfor egoistiske interesser, mener Ole Knudsen.

I den konservative lejr var der skuffelse over resultatet, men ganske som Lene Due agter Ole Nielsen også at følge borgernes stemme.

- Jeg er ked af, at borgerne har villet det. Men det er så markant et resultat, at det må vi rette os efter. Det vil efter min vurdering betyde nogle større reduktioner på driften end hvis vi havde gået den anden vej, men det har folk besluttet. Jeg er trods alt glad for, at det blev et klart resultat, ellers kunne den kommende tid blive en ubehagelig proces, lød Ole Nielsens umiddelbare reaktion på afstemningen, der altså kun var vejledende.

Nu har politikerne så knap 14 dage til at summe over resultatet, inden de skal træffe en endelig beslutning på byrådsmødet 22. november.

Men alle de byrødder, som Fyens Stiftstidende nåede at tale med inden deadline, vurdere, at der ville blive tale om en enstemmig afgørelse for Vestfyn.

Vissenbjerg valgte Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce