Vissenbjerg Kommunes fremtid


Vissenbjerg Kommunes fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Johannes Jacobsen Møllevænget 2, 5492 Vissenbjerg

Der findes tre forskellige tilgange til at danne de nye kommuner.

Den første er, at man kan gå efter at kunne besætte borg-mesterposten i den nye kommune. Det er den dårligst tænkelige tilgang.

Den anden er, at man kan prøve at finde en ny kommune, der er til størst mulig fordel for den oprindelige kommune, altså hvor kommunen opnår maksimum indflydelse. Det er den næstringeste tilgang.

Den tredje er, at man prøver at danne de nye kommuner ud fra ønsket om at få den bedst mulige sammenlægning, så den nye kommune er i stand til at klare så mange opgaver som overhovedet muligt. Og det er for mig den bedste løsning. Det må meget gerne blive til en kommune, der har en eller flere fælles opgaver at løse.

De tre nordfynske kommuner og Vissenbjerg kommune er fælles om en meget stor opgave, gymnasiet i Søndersø. Næste alle vore gymnasieelever går på Søndersø Gymnasium, og der findes også et VUC center, som benyttes af mange. Man kan udmærket tænke sig, og det arbejdes der vel allerede med, at endnu flere uddannelsesopgaver lægges ud på Søndersø Gymnasium.

Der er ikke de bedste trafikforbindelser til og fra Søndersø, men de kan vel forbedres.

Det er ikke helt utænkeligt for borgere i Vissenbjerg at tage til Søndersø, hvis man vælger at lægge centrum for den offentlige administration der. Det vil blive en god blanding af kommuner med forskellige stærke sider, strand, sommerhuse, kontakt med motorvej og en størrelse, som kan gå an.

De nye kommuner må for alt i verden ikke blive for små, for det vil betyde, at mange af de små kommuners problemer flytter med. Den nye kommune skal være selvhjulpet i videst muligt omfang. Den skal være i stand til at ansætte personer med specialfunktioner, jurister, biologer, økonom er m.m., og den skal være så stor, at specialviden i videst muligt omfang ikke blot ligger hos en enkelt person.

Mange andre ting kan nævnes, men for mig er et samarbejde med Nordfyn det bedst mulige under de nuværende forhold, så jeg håber bestemt, at man arbejder seriøst med denne model.

Vissenbjerg Kommunes fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce