Virksomheder meldte fra

Fordeles de aktiviteter, der var nævnt i det husstandsomdelte Smag for Assens Kommune-program, ser interessen for at deltage med et arrangement ud til at have været noget større i Assens end i resten af kommunen. (Busturene og f.eks. de åbne lokalhistoriske arkiver over hele kommunen er ikke talt med i opgørelsen).Grafik: Gert Ejton

Virksomheder meldte fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var næsten kun firmaer i den tidligere Assens Kommune, der slog dørene op til "Smag for Assens"

For ressourcekrævende fordi produktionen er lukket i weekenden. Eller ingen der havde hørt noget om noget.

Argumenterne fejlede ikke noget, da avisen i går ringede til nogle af de højfynske virksomheder, som ikke åbnede dørene for publikum, da der i weekenden var "Smag for Assens."

Det var der nemlig kun en enkelt højfyns-virksomhed, der gjorde, nemlig Tommerup Erhvervspark, og her måtte rundvisningen lørdag aflyses, fordi kun en enkelt havde meldt sig til.

Bamsegiganten "Build a Bear" holder også til i Tommerup Erhvervspark, men her har direktør Leif Christensen takket nej til at deltage i "Smag for Assens".

- Sådan som det var lagt op fra kommunens side, så syntes vi ikke, at der var grund til at bruge tid på det. Det var jo i en weekend, og vi har allesammen flintrende travlt, men hvis arrangørerne havde været mere professionelle og fulgt op på det, så måske ..., siger Leif Christensen.

- Sådan som jeg husker det, så fik vi bare et brev, og så var det jo let at vælge den letteste model. Det var ren og skær dovenskab. Der er jo heller ikke andet i weekenden end tomme kontorer, og så kunne folk bare kigge på en papkasse. Så skulle vi have sendt nogle folk på arbejde, men det ville vi ikke investere i det, siger direktøren.

For dyrt

Aarup-virksomheden Carl Hansen & Søn deltog ikke i arrangementet. Virksomheden producerer udelukkende møbler af den legendariske møbeldesigner Hans J. Wegner.

- Der foregår ingen produktion lørdag og søndag, og det er altså sjovere at se virksomheden, når der sker noget, forklarer den administrerende direktør, Knud Erik Hansen.

Og det er ikke bare et spørgsmål om at starte hele produktionsapparatet op.

- Det er vanvittigt dyrt at få folk herud og arbejde i weekenden - de skal jo have 100 procent oven i lønnen på sådan en søndag. Hvis der så ikke kommer ret mange og kigger, så er det saftsuseme et dyrt arrangement, siger Knud Erik Hansen.

Hos fødevareproducenten Grambogård er der produktion om lørdagen og nærhed er et af virksomhedens principper. Men her var der bare ikke lige nu kapacitet til at åbne dørene for besøgende.

Scan A/S i Vissenbjerg laver pejseovne, og her har direktør Jens Andersen overhovedet ikke hørt noget om "Smag for Assens".

- Jeg har slet ikke hørt noget om det arrangement, så derfor har vi heller ikke arrangeret noget, siger direktøren.

Chancen kommer igen

Hos udviklingsrådet erkender Marianne Krogh, at det kan være svært at nå rundt til alle virksomheder med en forespørgsel om åbent hus.

- Vi har primært koncentreret os om vores egne medlemmer. De, der ikke er blevet spurgt, får en chance igen, hvis vi gentager arrangementet, siger erhvervskonsulent Marianne Krogh.

- Jeg har fået nej fra en del virksomheder, fordi de mente, at det ville være for ressourcekrævende. Nogle virksomheder har ingen produktion i weekenden, og så er det måske ikke så interessant. Der skal jo også være en værdi for virksomhederne - de skal have noget at vise frem, så også nye potentielle medarbejdere kan se dem, siger Marianne Krogh.

Virksomheder meldte fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce