Motorcykelklubben MC Hagar blev stiftet i 1983. I dag tæller klubben 24 medlemmer. Til klubbens faste søndagsarrangement holder kaffe, kolde bajere og lune shots snakkemotoren i høje omdrejninger

I 1983 besluttede en flok kåde, motorcykelgale knægte at lave en klub for ligesindede. De havde planer om at døbe klubben MC Firefox - eller Motorcykelklubben Ildræven - der krævede et storslået logo med gud, der sender lyn ned og rammer et par motorcykelbetjente, mens en ræv drøner arrogant fra dem.

- Det viste sig, at det kostede en formue at få tegnet af en eller anden gut inde i Odense. Ved et tilfælde havde et medlem set tegneserien med Hagar i en avis, og derfor besluttede vi, at han skulle være vores logo, og klubben i stedet skulle hedde MC Hagar, siger præsident Gringo i gruset foran klubhuset.

Han hedder egentlig John, men hvis man spørger ét af de 23 øvrige medlemmer, hvem John er, vil de fleste undre sig.

Når Gringo ankommer på sin opsigtsvækkende Honda XTV 1800 med specialmalet tank og sit kaldenavn på nummerpladen, hersker der ingen tvivl. Præsidenten er landet.

Han er blandt de seks medlemmer i MC Hagar, der var med til at starte klubben for 32 år siden i Køng. Han var blot 18 år og havde lige købt sin første motorcykel. En flot gammel Triumph-model fra 1953.

- Jeg har den stadigvæk. Den kommer jeg aldrig til at skille mig af med. Koner og kærester kan man skifte ud, men den motorcykel beholder jeg for altid, konstaterer Gringo drilsk.

Engang slog det gnister

Når så mange mænd mødes hver fredag og søndag året rundt, skabes der mange minder. Så mange, at det kan være svært at udpege særlige højdepunkter gennem de 31 år i klubhuset mellem Køng og Glamsbjerg.

- Hvis jeg skal fremhæve noget, kunne det være sommerfesten i 2008, hvor vi havde hyret Pretty Maids til at optræde. Vi bookede dem på et tidspunkt, hvor de ikke havde gjort så meget væsen af sig. Kort tid efter udsendte de et nyt album og blev mange gange dyrere. Der var 600 mennesker herude og besøg fra mange af vores venskabsklubber blandt andet Iron Eagles fra Herlufmagle og Korsoranerne fra Korsør, fortæller Gringo.

De fleste af de fremmødte denne septembersøndag er iført lædervest med det ”nye” 20 år gamle rygmærke med vikingen Hagars sværd og økse på ryggen. Det ser måske voldsomt ud for de uindviede, men inden for i det røgede klublokale hersker der kun hjerteligt kammeratskab. Den slags venskaber, der hærdes over årtier og varer, indtil gashåndtaget er drejet i bund for sidste gang.

- Det er rigtigt, at der var lidt ballade på værthusene i lokalområdet dengang i midten af 1980’erne, hvor medlemmerne var unge fyre. Men hvis du samlede 24 store drenge i en gocart-klub, ville det også slå gnister indimellem, når de tog på bytur. I dag er de fleste medlemmer over 50, og vi tager det helt roligt. Alle, der kommer på besøg i klubben, får besked på at opføre sig pænt. Uanset hvad der måtte stå på deres rygmærke. Er der optræk til ballade, er det farvel og tak, understreger Gringo bestemt.

Lille Fyr er prospect

Ved siden af ham står Poul Høher Madsen. Han er en del af det beskidte halvdusin, der var med til at stifte klubben. Han er klubbens alderspræsident med sine 54 år. De andre kalder ham ”Gamle”, når han ikke hører det. Og den slags bidende humor, skal man kunne klare i MC Hagar.

- Ja, Gringo har fået lov at være præsident i syv år. Det skyldes nok, at vi ikke har kunnet finde noget bedre, siger Poul Høher Madsen og griner.

Der er samme antal medlemmer som i 1983, men en del nye ansigter under hjelmene. Typisk kommer der et enkelt nyt eller to medlemmer til om året, og de skal stramme sig an, hvis de skal indlemmes i flokken.

- På vores medlemsmøder skal de godkendes over flere omgange. Gennem året skal de vise, at de virkelig vil klubben og dukke op de fleste fredage og søndage. Det er lige som i en fodboldklub. Hvis man ikke kommer til træning, kommer man ikke med på holdet. Lige nu er Lille Fyr og Batiste på prøve, og meget tyder på, at de bliver fuldgyldige medlemmer, siger Poul Høher Madsen.

Mindst 500 kubik

Fra baren i hjertet af klubben kan man ane de smukke motorcykler på rad og række foran huset. Naturligvis kræver medlemskab også en kværn af en vis kaliber.
- Den skal være mindst være på 500 kubik. Ellers er der ingen krav til, om det skal være en gammel Harley eller en ny japaner, siger Poul Høher Madsen.

En anden regel er, at der skal være en bule i læderbukserne.

- I begyndelsen var klubben både for mænd og kvinder. Men at have damer med i en motorcykel-klub svarer til at tage damer med på Reeperbahn. Det er bare dumt. Her er alligevel mange damer med til vores klubdage, selv om det efterhånden kan være svært at holde styr på, hvem der er kærester eller var det engang, siger Gringo og klukker.
C.V. Jørgensen synger i højtalerne, at sommeren er slut. Det er meget muligt, men søndagsfesten er først lige begyndt. Der langes lune Galliano-shots med flødeskum over disken, mens der skåles i øl, kaffe og sukkerfri sodavand.

Langt de fleste skal køre hjem, og præsidenten understreger, at der hersker en stram selvjustits.

- Det er et klubhus, hvor man hygger sig. Ikke et værtshus. De fleste kan køre på to bajere, og hvis nogen virker til at være for berusede til at køre, er der altid en, der kører dem hjem. Vi bor alle tæt på, og der er ingen, der vil risikere at smadre en motorcykel til 250.000 kroner for at kunne drikke to bajere ekstra, siger Gringo.

En særlig klubånd

Medlemmerne Bulle og Maleren styrer musikken fra baren, mens Seile skænker granatæbleshots. Volbeat fylder det efterhånden temmeligt tilrøgede lokale, og Seile fortæller, at MC Hagar sendte 80 mand afsted til koncerten i Odense for nylig.

- Det var de fleste medlemmer, koner, kærester, ekskoner og elskere. Vi tager typisk til fire-fem koncerter om året, og til december sender vi en bus til Essen i Tyskland, hvor vi skal høre Judas Priest. Der kan vi ikke køre på motorcykel, siger Seile.

Nogle af konerne, kæresterne og elskerne er tilstede i dag. Selv om de ikke må være medlem, er de velkomne til både fredags- og søndagsmøderne.

Sus Rasmussen er kommet i klubhuset, siden hun var 16 år. Uden at røbe sin alder fortæller hun, at det er 26 år siden.

- Jeg har lige som de fleste andre medlemmer af Valkyrierne i Glamsbjerg en ekskæreste i MC Hagar. Vi kommer dog fint ud af det med hinanden, og jeg betragter medlemmerne i MC Hagar som min familie. Der er også flere, der holder jul sammen, hvilket understreger, at der er en helt særlig klubånd, siger Sus Rasmussen.

Bulle og Maleren har netop smidt Sweet på anlægget og skruet op. I baren står en håndfuld hærdebrede mænd i lædervest og synger begejstret med. De vilde ildræve er muligvis blevet tæmmet, lidt bredere på midten og gråsprængte i toppen. Men kammeratskabet er ikke falmet. Snarere tværtimod.

MC Hagar har tanken fuld af højoktan sammenhold.

Mere om emnet

Se alle
Våde skud i fugtig kælder: Vandskader sender forening i knæ

Våde skud i fugtig kælder: Vandskader sender forening i knæ

Kroppen som lærred: Få et varigt minde på Tylle Kro

Kroppen som lærred: Få et varigt minde på Tylle Kro

Behøver ikke alkohol: Evigglade mariehøns i Sneglehuset

Behøver ikke alkohol: Evigglade mariehøns i Sneglehuset