Jimmy Steen Eriksen fra Liberal Alliance og Henrik Halle fra Alternativet håber, at valget i 2017 vil sikre dem en plads i byrådssalen

Assens: På trods af politiske forskelligheder kan Jimmy Steen Eriksen, Liberal Alliance, og Henrik Halle, Alternativet, meget hurtigt blive enige om i hvert fald én ting:

Der mangler bredde i byrådet i Assens Kommune.

Ingen af de to partier er i dag repræsenteret i byrådssalen, men det håber de at ændre ved kommunalvalget i 2017.

- Vi mangler noget bredde i byrådet. Lige nu er det nærmest én stor blå blok, der bestemmer. Jeg kunne godt tænke mig et bredere samarbejde, end der er nu, siger Jimmy Steen Eriksen.

Han stillede i 2013 uden held op for Det Konservative Folkeparti, men i 2017 bliver det Liberal Alliances orange og lyseblå farver, der pryder hans valgplakater. Ligesom det var ved folketingsvalget i 2015, hvor han blev valgt som 1. stedfortræder for folketingsmedlem Merete Riisager (LA) på Fyn.

Henrik Halle stillede ved sidste kommunalvalg op for partiet Forenede Demokrater, som opstod efter lockouten af lærerne i 2013. Heller ikke han kom ind.

Nu stiller han op for Alternativet, som er så nyt et parti, at han er blandt de første, der prøver at stille op til et kommunalvalg.

Også Henrik Halle stillede op for sit nye parti ved folketingsvalget i 2015, men det lykkedes heller ikke ham at få et af de 179 mandater i salen.

Læs om de to kandidater i Fyens Stiftstidende fredag eller på www.mitfyn.dk.

Et emne fra hatten

Vi har bedt de to kandidater om at trække et tilfældigt emne fra borgmesterhatten og tale om det i et minut. Se resultatet her:

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.