Vestfynsk jernbane: Assens vil have en kombination

Den vestfynske bane er presset af for mange tog, og en ny vil øge kapaciteten. ­Arkivfoto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat/Pressefotograf

Vestfynsk jernbane: Assens vil have en kombination

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Assens Kommunes Byråd anbefaler kombinationsløsningen for den nye jernbane, fordi det vil betyde færrest eksproprieringer og forbedre mulighederne for erhvervsudvikling

Assens: Det er ikke længere kun kommunens borgmester, der anbefaler, at den nye vestfynske jernbane bygges ud fra kombinationsløsningen, men samtlige byrådspolitikere.

Derfor har Byrådet nu godkendt det udkast til et høringssvar, der sendes til Vejdirektoratet, som borgmester Søren Steen Andersen (V) har formuleret.

I svaret begrundes anbefalingen af kombinationsløsningen med, at "dette sikrer mindst forstyrrelse af omkringboende samt fastholder og forbedrer mulighederne for erhvervsudvikling i kommunen".

Mere konkret undgår kommunen ved kombinationsløsningen, der går nord om Skallebølle og syd om Grønnemose, at jernbanen kommer til at gå ind over Skallebølle Skoles idrætsarealer, samt at erhvervsområderne nord for Vissenbjerg berøres.

Fraråder sydlig løsning

Begge dele vil ske, hvis sydløsningen vælges.

- Det dur ikke, at jernbanen kommer så tæt på Skallebølle by. Vi ser det som et udviklingsområde, så det er fint, hvis skolen ikke får et tog i baghaven. Der er tæt bebygget i området, og det vil berøre mange, hvis jernbanen skulle gå igennem der, siger Charlotte Vincentz (S).

Derfor fraråder kommunen også helt den sydlige løsning i høringssvaret.

Helt så store konsekvenser vil nordløsningen ikke have, men Byrådet er alligevel ikke i tvivl om, at det er kombinationsløsningen, der foretrækkes.

- Nordløsningen er også den allerdyreste. Det er også et incitament til at tage den anden. Kombinationsløsningen virker som en god kombination af de to øvrige løsninger, siger Ena Nørgaard (K)

- Alt peger på kombination

Inden beslutningen træffes, skal der også indhentes høringssvar fra de andre berørte kommuner.

Men Poul Poulsen (R) mener, at Assens Kommune har god mulighed for at komme igennem med sit ønske.

- De startede med kun at have en nordlig og en sydlig løsning, men de stødte på praktiske problemer ved begge løsninger. De ting tager kombinationsløsningen højde for, så alt peger på, at det bliver den. Jernbanen kommer så lidt tættere på mig, men det kan jeg ikke tage hensyn til. Ved den her løsning går Skallebølle og kommunens industriarealer fri, og det er en fordel for os. Det er umuligt at lave sådan et anlæg uden, at det giver bøvl og vil ramme nogle. Men på den her måde, berører det færrest, siger han.

Vestfynsk jernbane: Assens vil have en kombination

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce