Vesterbropige som festmager på Nyfæste


Vesterbropige som festmager på Nyfæste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøm: Renée Juhl-Thomsen lagde alt bag sig for at realisere sin drøm i det højfynske
NYFÆSTE: Skal jeg flytte hjem på mine forældres sofa med mine få ejendele og en kæmpegæld, eller skal jeg springe ud i det.

Renée Juhl Thomsen valgte det sidste - at følge drømmen - da hun stod over for det svære valg i april i fjor.

Hun, der var Københavner med K, født og opvokset på Vesterbro, havde da lige sammen med sin kæreste investeret i et kæmpestort, ældgammelt hus i idylliske omgivelser på Fyn langt fra familie og venner i hovedstaden og fået nyt job som pædagog på et børnehjem i Odense, da kæresten skred fem dage før, de skulle flytte.

Men det var ikke spekulationer, der holdt hende vågen de første 14 nætter som fynbo. Næh, det var stilheden, som pigen fra stenbroen lige skulle vænne sig til.

Alle slags fest

Nok er økonomien lidt anstrengt, og hænderne ikke altid skruet rigtigt på til et gammelt hus, men Renée Juhl-Thomsen er godt på vej til at realisere sin drøm - foreløbig på hobbyplan - om et eventfirma, der tilbyder alskens former for fester og selskabelige sammenkomster i sin nye højfynske idyl.

Rammerne er Nyfæste, den næsten 300 år gamle hovedbygning til en tidligere, nu udstykket hovedgård kun godt og vel et par kilometer uden for Aarup og dog i særdeles landlige omgivelser.

Gæster i privaten

Her glider forretning og privat hjem over i hinanden. Et enkelt lokale er indrettet decideret til gæster med inventaret fra en gammel champagnebar i København, men Renée Juhl-Thomsen, der foretrækker at holde sine arrangementer på det uformelle plan, lader dørene undtagen til sit eget soveværelse åbne for såvel venner og familie som for de mere forretningsmæssige gæster, og tanken er også at inddrage den dejlige have, hvor valnødde- og kirsebærtræer danner behagelig skygge på en varm sommerdag, i arrangementerne.

Omgangskredsen fra København har forlængst har taget stedet til sig, og kommer tit forbi for et ophold eller et pitstop på vejen til Jylland. Renée Juhl-Thomsen føler sig også rigtig vel modtaget i lokalområdet, og der er så småt ved at komme gang i forretningen.

Helst vil hun have det gode ry spredt fra mund til mund, men på en særdeles informativ hjemmeside www.nyfaeste.dk kan man også orientere sig om, hvad den snart 27-årige værtinde kan tilbyde. - Og det er gennem venner, hun i næste måned har sagt ja til at indkvartere det norske juniorlandshold i basket.

- Så laver jeg en sovesal på første sal, og de kan te sig, næsten som de har lyst og selv smøre madpakker af det, der er i køleskabet, siger hun.

- Hvis folk vil have et femstjernet måltid, går de på en femstjernet restaurant. Her skal de komme for at få en oplevelse, siger Renée Juhl-Thomsen, der også foretrækker at servere andet end traditionelle suppe-steg-og-is-menuer.

Gerne gamle retter fra den danske madtradition og med brug af naturens spisekammer.

- Det passer ind på stedet, mener værtinden, der ved at granske historien er nået frem til, at Nyfæste nævnes for første gang på skrift i 1600.

Flå en fasan

Eller hvad med for eksempel at lade gæsterne flå deres egne fasaner, før de går om bord i dem med kniv og gaffel. Kom med ønskerne, så finder Renée Juhl-Thomsen, der indtil videre har klaret sig med familien som personale, ud af resten.

- Temafester ville være helt perfekt her, siger hun.

Maden får hun fra et cateringfirma i København, hvor kokken også går ind for kultur og historie i køkkenregionerne. Alt brødet er hjemmebagt på Nyfæste - og det kan hænde, at det for eksempel krydres med brændenælder.

Olier, eddiker, saft, marmelader og krydderurter er også hjemmelavet, og noget af det sælges ud af huset.

Caféaftener

Indimellem byder Nyfæste også til caféaftener. Den næste bliver vinsmagning 22. september, og 24. november vil Børge Juhl-Thomsen, Renées far, der er restauratør, fortælle ud fra overskriften "Krydret mad er ikke noget nyt".

Vesterbropige som festmager på Nyfæste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce