Verden mødes i Glamsbjerg


Verden mødes i Glamsbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNGDOMSTRÆF: 29 unge fra 25 nationer i mellemfolkelig sommerlejr
GLAMSBJERG: Brasilien, Inden og Libanon. Polen, Italien og Danmark.

Det er en flok unge mennesker af meget forskellig oprindelse, der er samlet på Sydvestfyns Efterskole i disse uger. Og formålet med deres ophold er helt klart:

- Idéen er at bringe unge mennesker sammen på tværs af religiøse og politiske skel og ikke mindst på tværs af landegrænser, siger Søren Veddum fra Lions Club, som arrangerer ungdomstræffet, der løber frem til 31. juli, hvor de 29 deltagere vender hjem til deres respektive lande igen.

Livet i Danmark

De internationale unge får under deres ophold i Danmark et indblik i, hvordan livet leves her i landet.

Den første uge var de indkvarteret hos private værtsfamilier rundt omkring i hele landet, hvor de oplevede hvordan et privat hjem ser ud, og hvordan en families hverdag fungerer. De sidste to uger bor de på Sydvestfyns Efterskole, men bliver fragtet rundt i landet for at se attraktioner såsom H.C. Andersens hus, den jyske vestkyst og selvfølgelig skal de en tur til København.

Men det drejer sig ikke kun om, at de unge fra andre lande skal lære noget om Danmark. Det går også den anden vej.

- De skal også fortælle om deres eget land. Det er meningen, at de unge skal blive klogere på hele verden af det her ophold, fortæller Søren Veddum.

Verden er blevet mindre

Mottoet for dette års ungdomstræf er "fra røgsignal til sms". I sig selv et signal om, at der i dag er langt kortere fra den ene ende af verden til den anden, end der var for bare 10 år siden.

- Med email og sms er det blevet nemmere at have venner over hele verden i dag. Vi håber da, at der bliver knyttet nogle venskaber på kryds og tværs af lande og kontinenter her på lejren, og at de venskaber også kan bruges den dag, de unge bliver voksne og får familie og arbejde. Det er det mellemfolkelige element i projektet, siger Søren Veddum.

Lions Club sender også danske unge ud i verden hvert år, og de heldige bliver håndplukket af foreningen selv. Forrige år blev en pige fra Vestfyn for eksempel sendt fem uger til Mexico, fordi Lions mente, hun havde ydet en speciel indsats ved at passe sine små søskende efter deres mors død.

Verden mødes i Glamsbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce