Verbale tæsk til regeringen


Verbale tæsk til regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Fogh Rasmussen og co. fik ikke mange rosende ord med på vejen, da Assens Byråd første- behandlede budgettet i går

Det går lige, men det kunne være så meget bedre.

Det var, hvad hovedparten af politikerne gav udtryk for, da budgettet for 2009 blev behandlet for første gang i går i Assens Byråd.

Flertallet med Socialdemokraterne i spidsen skød efter regeringen, som ifølge dem lægger bånd på det kommunale selvstyre og ikke holder, hvad den lover.

- Vi husker tydeligt, hvor meget kommunernes serviceområder fyldte i valgkampen for mindre et år siden. Der var ingen grænser for, hvor mange nye skoletoiletter og bedre daginstitutioner vi skulle have. Det er blevet lidt mere stille siden, sagde gruppeformand Hanne Vahl (S), som støttede borgmester og partifælle Finn Brunse, som forinden havde redegjort for, hvor stor en indflydelse staten har på kommunernes økonomi.

- Synspunkterne i kommunerne, også i Assens, er, at det hele er blevet meget firkantet, sagde Finn Brunse.

Ministerium svigter

Han forklarede, at kommunen i det daglige er styret af teknikaliteter og er ramt af nye regler, der bliver lavet i løbet af året.

- Eksempelvis har Velfærdsministeriet lovet at udsende en ny serviceramme for 2008, som er korriget for ny lovgivning og nye opgaver inden udgangen af august 2008. Men vi har ikke hørt noget endnu, sagde han.

Mogens Mulle Johansen (SF) tog fat i samme emne. Han henledte opmærksomheden på de borgerlige borgmestre, der for tiden klager over, at de bliver holdt i stramme tøjler af V, K og DF.

- Regeringen er blevet rigere, men man vil ikke sende nogle penge ud til kommunerne, sagde Mogens Mulle Johansen, som gerne vil være med til at hæve niveauet på børn-, skole- og ældreområderne, hvis det var muligt.

Aftale skal overholdes

Både V og K forsvarede regeringen og DF's politik på landsplan.

Søren Steen Andersen, som er gruppeformand for V, pegede på, at Kommunernes Landsforening og regeringen har lavet en aftale, der betyder, at kommunerne bliver straffet, hvis de bruger for mange penge.

- Vi har en indgået en kommuneaftale, og den er vi forpligtet til at overholde, sagde Søren Steen Andersen, mens Truels Schultz (K) opfordrede den anden side af salen til at erindre, at der engang var flere socialdemokratiske borgmestre, der var utilfredse med den udlændingepolitik, som blev ført under en socialdemokratisk ledet regering.

- Vi skal ikke huske så langt tilbage, sagde han.

Verbale tæsk til regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce