Varmebruget i vejret


Varmebruget i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: På Assens Fjernvarme har der i løbet af sommeren været ekstra gang i kedlerne.

I juni anvendte forbrugerne 30 procent mere fjernvarme end normalt, og i juli ser forbruget på nuværende tidspunkt ud til at blive 20 procent højere end forventet.

Årsagen til det øgede var-meforbrug er selvfølgelig den kolde første del af sommeren, som har fået flere end normalt til at tænde for radiatorerne.

- Set fra vores synspunkt er det jo kun dejligt, at det har været lidt koldt, for vi har jo solgt mere end normalt, siger John Jessen, direktør for Assens Fjernvarme.

Dog understreger han, at forbrugerne endnu ikke skal frygte markant højere varmepriser. Oftest udligner det sig, når man ser det over hele året.

- Man skal tænke på, at selv om forbruget er 30 procent højere i en sommermåned, så er den forøgelse af forbruget slet ingenting at regne imod det fald i forbruget, en lun januar eksempelvis vil give. I en normal juni-måned producerer vi normalt cirka 500 megawatt, en normal januar 3000. Så blot en lille smule varmere vejr i januar udligner hurtigt forskellen set over hele året, siger John Jessen.

Skulle det ende med, at der bliver forbrugt mere varme set over hele året, så kan forbrugerne glæde sig over, at prisen per megawatt falder.

John Jessen oplyser, at der uanset om der produceres 10 eller 5000 megawatt er faste omkostninger, der skal dækkes, og de udgør selvsagt et mindre beløb per enhed ved en stor produktion end ved en lille produktion.

Så kan man tænke over det, når varmeregningen dumper ind ad døren.

Varmebruget i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce