Et kærestepar fra Tommerup er blevet varetægtsfængslet for besiddelse af skydevåben.

En mand og en kvinde på henholdsvis 34 år og 41 år fra Tommerup blev sidst på eftermiddagen mandag varetægtsfængslet i Odense. Det sker efter, de blev sigtet af Fyns Politi for at være i besiddelse af et skydevåben og tilhørende ammunition.

Varetægtsfængslingen lyder på fire uger. Den 41-årige kvinde var dog ikke enig i, at Retten i Odense valgte at varetægtsfængsle hende. Hun kærede derfor afgørelsen om fængsling til landsretten. Det er endnu uvist, hvornår landsretten afgør, om kvinden får medhold i kæringen.

Manden og kvinden, der er i et forhold, blev sigtet, efter Fyns Politi fandt et skydevåben med ammunition i, samt løs ammunition på kvindens adresse i Tommerup. Anklager ved Fyns Politi, Anne Marie von Lowzow, oplyser dog, at manden og kvinden bor sammen på adressen.

Kendt af politiet

Anne Marie von Lowzow oplyser også, at manden og kvinden i forvejen er kendt af politiet, da de begge har en plettet straffeattest.

- Den 34-årige mand er tidligere dømt for vold, trusler og overtrædelse af våbenloven. Den 41-årige kvinde er også tidligere dømt for at overtræde våbenloven. Men det er første gang, at et skydevåben er indblandet, siger Anne Marie von Lowzow.

Både den sigtede mand og kvinde erkendte, at de havde været i besiddelse af skydevåbnet og det dertilhørende ammunition.

Udgangspunktet er, at de to sigtede kommer for retten om fire uger, når deres varetægtsfængsling slutter, medmindre de løslades inden. Det kommer dog ikke til at være tilfældet, fastslår anklager Anne Marie von Lowzow.

Kæresteparret kan altså se frem til en retssag om fire uger.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.