Vidne mener, at en bilist, som natten til søndag kørte galt i Glamsbjerg, jog gennem byen med 150-170 km/t.

Søndag morgen blev kunderne ved Shell i Glamsbjerg mødt af resterne af en bil, som formentlig sluttede sit aktive liv kort efter midnat natten til søndag.

Det skete, da den omkring klokken 00.15 drønede over jernbaneoverskæringen ved Hotel Glamsbjerg og fortsatte ned ad Søndergade, hvor den ramte flere lygtepæle og et skilt, før den standsede ved benzintanken.

Ifølge et vidne, som Fyens.dk har talt med, kørte bilisten med meget høj hastighed gennem Glamsbjerg, før bilen måtte standse.

- Vi kom gående op mod hotellet, da vi så en bil komme oppe fra jernbaneoverskæringen. Den kørte med 150-170 kilometer i timen, og vi sagde til hinanden: Det der, det går galt, fortæller Magnus Nielsen, der var sammen med nogle venner.

Da de få sekunder senere hørte et højt brag, vendte de om og løb ned mod Shell-tanken.

Bilen er ødelagt

- Der gik cirka 20 sekunder, og så kom en af politiets patruljevogne kørende. Den bremsede ud for os, og vi fortalte dem, at de skulle køre videre ned i byen.

Dernede var sporene af bilisten tydelige: Tre lygtepæle var blevet påkørt, og bilen holdt på parkeringspladsen ved Shell og lignede en voldsom ulykke. Forenden af bilen var trykket kraftigt ind, og kølergitteret var faldet af, forruden var ødelagt, og et hjul var røget af.

Alligevel var det lykkedes føreren af bilen at komme ud og væk fra stedet, inden politiet nåede frem.

- Vi snakkede med nogle af beboerne, og de fortalte, at de havde set en mand løbe derfra. Han var sprunget over i haven til det hus, han var standset ved siden af, fortæller Magnus Nielsen.

Ejer: Det var en anden, der kørte bilen

Ifølge vagtchef hos Fyns Politi Søren Frederiksen var manden blevet eftersat af en patruljevogn på landevejen nord for Glamsbjerg. Det fremgår endnu ikke af døgnrapporten, hvorfor betjentene ville standse bilen, men det står klart, at patruljen på et tidspunkt mistede kontakten med bilen.

Da politiet nåede frem til bilen ved Shell-tanken i Glamsbjerg, var den forladt, og det lykkedes ikke for en hundepatrulje at finde bilisten. Politiet har talt med bilens ejer, som har fortalt, at det var en anden person, som sad bag rattet. Det er søndag formiddag endnu ikke lykkedes politiet at få fat i vedkommende, oplyser vagtchef Søren Frederiksen.

På grund af skaderne på lygtepælene måtte Energi Fyn tilkaldes for at sikre ledninger, der stak op af jorden - men det er op til bilens ejer at få fjernet resterne af bilen fra Shells parkeringsplads, fortæller vagtchefen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
2
Vanvidskørsel: 31-årig bilist forklarer: - Jeg gik i panik

Vanvidskørsel: 31-årig bilist forklarer: - Jeg gik i panik

2
Smadrede bil i vild kørsel: Politiet skal afhøre mand

Smadrede bil i vild kørsel: Politiet skal afhøre mand