Vandtæt selskab


Vandtæt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye selskab, der fra årsskiftet skal administrere renovation, vandforsyning og spildevand i Assens Kommune, får Bent Hvam Petersen til direktør.

Direktøren, som blev godkendt på tirsdagens byrådsmøde, kender på mange måder sit job indefra. Han er i dag forsyningschef i Assens Kommune.

Byrådet udpegede også fem af selskabets første bestyrelsesmedlemmer. Formand for bestyrelsen blev borgmester Finn Brunse (S), og næstformanden blev Lars Kristian Pedersen (V), der også er formand for kommunens udvalg for teknik og miljø.

Desuden er Arno Termansen (S), Gunnar Lund (S) og Ole Møller (K) udpeget til bestyrelsen, som senere vil blive suppleret med tre medarbejderrepræsentanter.

Politikerne får ikke penge for bestyrelsesarbejdet.

Men Anders Rasmussen (V) kritiserede, at flere af de bestyrelsesmedlemmer, der er valgt i forvejen, sidder i teknik- og miljøudvalget.

- Det er ikke fordi, jeg har noget imod de nævnte personer. Jeg synes bare, det er forkert med personsammenfald mellem teknisk udvalg og den nye bestyrelse, når selskabet netop skyldes, at der er lavet en lov, der skal sikre vandtætte skotter mellem forsyningen og kommunens øvrige kasser, sagde Anders Rasmussen.

Han fik straks opbakning fra Lars Voldsgaard, hvis betænkelighed også gælder kultur- og fritidsudvalgsmedlemmer i Folkeoplysningsudvalget og havneudvalgsmedlemmer i havnebestyrelsen.

Han forudså interessekonflikter og risiko for, at politikere kommer til at behandle klager over bestyrelser, hvor de selv er medlem.

Også Mogens Mulle Johansen (SF) kunne se problematikken, men kunne godtage de valgte bestyrelsesmedlemmer, fordi de kun skal sidde, indtil der er valgt en ny til april næste år.

Finn Brunse præciserede, at der intet ulovligt er ved at udpege folk fra teknisk udvalg til den nye bestyrelse.

Finn Brunse forklarer, at når den nye bestyrelse skal findes til foråret, kan man vælge at finde folk uden for både de politiske og de kommunalt administrative rækker.

Det nye forsyningsselskab forventes at flytte ind i den største af sukkerfabrikkens gamle portbygninger.

Vandtæt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce