Vandscootere i dødvande

En borger vil vide, hvordan Assens Kommune forholder sig til vandscootersejlads, og det er et rigtig godt spørgsmål. Politikerne har nemlig aldrig forholdt sig til problemstillingen. På fotoet er det Søren Petersen, som lufter sin scooter ved Thurø i 2007.
Foto: Ole Friis

Vandscootere i dødvande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uvist, hvordan Assens Kommune forholder sig til de hidsige fartøjer. Politikerne skal på banen

Hvordan har I det egentlig med sejlads med vandscootere?

Det er nogenlunde ordlyden i en noget løs forespørgsel, som Assens Kommunes afdeling for miljø og natur har fået fra en borger.

Og svaret ligger bestemt ikke lige for.

- Tidligere var det op til amtet at behandle den slags sager, men nu er det blevet vores opgave, fortæller Claus N. Larsen, som er miljøsagsbehandler i Assens Kommune.

Sagen er imidlertid den, at det er den første henvendelse af sin art, og derfor har ingen forholdt sig til, hvordan kommunens holdning er.

En sag for de folkevalgte

Ifølge Claus N. Larsen er sejlads med vandscootere forbudt ifølge en bekendtgørelse fra 2006.

Men kun som udgangspunkt. Kommunen kan nemlig godt give tilladelse, hvis ellers Søfartsstyrelsen og Fiskeriinspektoratet er frisk på idéen - og hvis der ikke er tale om sejlads i naturbeskyttelsesområder.

Men så længe de folkevalgte ikke har forholdt sig til sagen, så er Claus N. Larsen hverken i stand til at give afslag eller tilladelse.

- Så hvis vi får en konkret ansøgning, så vil vi nok lægge den op til politikerne. Så må de beslutte, hvordan vi skal forholde os, siger han.

Sporene skræmmer

Noget tyder dog på, at Assens Kommune ikke har en fremtid som vandscooter-eldorado.

- Jeg forestiller mig ikke, at vi nogensinde giver sådan en tilladelse, siger Tage Kiltang Bartholin (DF), som er næstformand i miljø- og teknikudvalget.

Han har ofte ferieret i Tyrkiet, og sporene derfra skræmmer.

- Man kan ikke åbne øjnene uden at se enten speedbåde eller vandscootere, og min personlige opfattelse er, at det ikke bør finde sted i Assens Kommune, siger Tage Kiltang Bartholin, som mener, at støjen er til skade for miljøet, mens fartøjerne generelt er uforenelige med det badende folk.

- Det er simpelthen for farligt. Folk, der bruger dem, gør det, fordi det er sjovt. Der skal ske noget, og så tager man mindre hensyn til de badende, siger Tage Kiltang Bartholin, som dog understreger, at det i sidste ende vil være op til byrådet, om der skal åbnes op for de små fartøjer.

- Men jeg kan ikke se det ske, siger han.

Vandscootere i dødvande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce