Vagter måtte lade pusher gå

Vagter pågreb en pusher ved julehalballet i Haarby, men der var altså ingen hjælp at hente hos Fyns Politi, da de tilsyneladende ikke havde tid til at rykke. Derfor måtte vagterne lade pusher gå igen til stor frustration hos de frivillige.
Foto: Rumle Skafte

Vagter måtte lade pusher gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige ved Haarby Halbal er bekymrede for retssikkerheden, efter vagter ved det seneste halbal måtte lade en pusher gå, fordi politiet ikke havde tid til at rykke ud.

Haarby: Mere end 200 unge mellem 15 og 17 år var den 25. december til julehalbal i Haarby.

Men mens de fleste unge dansede og festede indenfor, forsøgte en ung mand i løbet af aftenen at sælge et krystallignende stof i den tilhørende rygegård.

Det fortæller frivillig ved halballet, Allan Møller Hansen.

Ifølge ham pågreb to af halballets vagter den unge mand og kontaktede politiet. Her lød beskeden, at de ikke havde tid til at rykke ud, og vagterne måtte lade gerningsmanden gå uden straf.

Episoden bekymrer Allan Møller Hansen og de andre frivillige.

- Troen på retssikkerheden står til diskussion her. Vagterne får knaldet en pusher, og alligevel kommer politiet ikke. Jeg mener, at den type mennesker skal straffes på hårdeste vis, så jeg forstå ikke at politiet er ligeglade. Det er en mand, der sætter unge menneskers liv på spil. Politiets reaktion er skræmmende, siger Allan Møller Hansen.

Frygter mere selvtægt

Han og de andre frivillige frygter, at denne og andre lignende sager i sidste ende kan ende med mere selvtægt.

- Hvis folk ikke føler, at forbrydere bliver straffet på behørig vis, begynder de at tage loven i egen hånd. Det skal vi helst ikke ud i. Vi skal have tillid til, at politiet griber ind, hvis nogen gør noget forkert. Ellers virker retssamfundet ikke, siger han.

Hos Fyns Politi kan de hverken be- eller afkræfte, at de skulle have modtaget en anmeldelse af episoden den 25. januar, fordi sagen ikke fremgår af deres døgnrapport.

- Men det kan sagtens være, at vi ikke har haft mulighed for at rykke ud. Vi skal altid foretage en prioritering, og hvis noget andet har virket tungere, så er det kommet højere på vores prioriteringsliste, siger Hans Frederiksen, vagtchef ved Fyns Politi.

- Vi kan aldrig helgardere os

Han kan godt forstå, at de frivillige føler, at retssikkerheden krænkes, når politiet ikke rykker ud.

- Vores udgangspunkt er også, at vi kører ud til episoder som den her, men vi har en rolle, hvor vi er nødt til at vurdere, hvad der er vigtigst. Vi ved aldrig, hvornår vi får rigtig travlt. Det er et vilkår, der ikke vil ændres, uanset hvor mange ansatte vi er. Vi kan aldrig 100 procent gardere os, siger han.

Fordi politiet ikke rykkede ud, var vagternes muligheder begrænsede. Ifølge Hans Frederiksen måtte vagterne beslaglægge stoffet midlertidigt, men hvis ikke gerningsmanden ville oplyse sin identitet, kunne de ikke gøre meget andet end at lade ham gå og lave en efterfølgende anmeldelse.

Der var fire professionelle vagter tilstede ved halballet, der arrangeres af Haarby Boldklub.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra det vagtfirma, der stod for tilbageholdensen af den unge gerningsmand, men det har ikke været muligt.

Vagter måtte lade pusher gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce