Værktøjer og facitlister


Værktøjer og facitlister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Søren Steen Andersen (V)

Byrådsmedlem, Degnegyden 13, Tommerup

Masterplan, befolkningsprognose og kommuneplan. Det er værktøjer i kommunens fremtidige planlægning, men de er i særdeleshed også værd at holde øje med for den enkelte borger. For hvordan vil disse værktøjer blive brugt i de nærmeste år?

Byrådet vedtog i april en befolkningsprognose for Assens Kommune. Men den er baseret på gamle tal og et ufuldstændigt materiale. Der mangler fuldstændig realistiske tal for de mindre lokalsamfund, ligesom væksttallene for fem af de største byer også er i underkanten. Den prognose kan vi ikke læne os op ad nu, den må senere justeres op. Den er nemlig blandt andet baseret på en restrummelighed vedr. byggegrunde, som er baseret på de seks gamle kommuneplaner, som - populært sagt snart er brugt op. Den nye plan har vi ikke endnu.

Derfor er det bydende nødvendigt, at den kommende kommuneplan åbner for udvidelser af eksisterende byer og landsbyer. Vi oplever, at vi kan sælge grunde overalt. Vi appellerer til forskellige tilflyttere, hvorfor vi ikke geografisk "hugger" fra hinanden internt i kommunen. En win-win situation.

I april vedtog byrådet også en masterplan for institutioner, skoler og haller. Også et værdifuldt værktøj, så vi kan få bygget de rigtige faciliteter fremover. Det er vigtigt at få sammentænkt disse planer, så de ikke kommer i forkert rækkefølge eller står i vejen for hinanden.

Så risikerer man f.eks. på fejlagtigt grundlag at bruge en masterplan til at lukke en skole. Så kan politikerne efterfølgende henvise til "den store plan", som vi har brugt mange penge på. Masterplanen koster 815.000 kr. eller 12,5 procent af anlægssummen til de nært forestående børnehaveudvidelser i Assens og Tommerup. Her tages pengene nemlig fra, hvilket Venstre er imod, da kommunen internt allerede har alle de data, der skal bruges til planen, så vi kan lave den selv uden brug af dyre eksterne konsulenter.

Det vil da være såre uheldigt at komme til at lukke en skole eller børnehave, når man kunne have skabt et godt (kommuneplan) grundlag for nye byggegrunde, så man havde sikret lokalområdets overlevelse i stedet. Mange skoler og børnehaver vil i flere år have restrummelighed nok til, at vi kan starte med at udstykke grunde i morgen.

Værktøjer og facitlister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce