Værkstedets unge kunne forskønne byen


Værkstedets unge kunne forskønne byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Peder Enggaard

Savværksvej 1 C, Glamsbjerg

På Fredensvej i Glamsbjerg står der et skilt udført i bedste metalmaterialer. Skiltet har nu i månedsvis være i en tilstand, der ikke gør en umiddelbar læsning mulig. Men ved nøjere granskning opdager man, at der står: "Værkstederne for afklaring og aktivering."

Hvad er så det for noget?. Jo, det er et sted, hvor man med en slap pædagogik, forsøger at få unge slapsvanse af begge køn, sat i gang med at arbejde. Og lykkes det så? Det er yderst tvivlsomt, bedømt ud fra den betragtning, at man møder meget sent om morgenen. Holder lange pauser. Bliver transporteret rundt i kommunens dertil indrettede biler, når pædagogen har fundet et arbejde, som klientellet menes at have evne til at udføre, iført deres papegøjefarvede arbejdstøj.

Holder tidligt fri efter en dag, hvor de har tumlet rundt uden nogen samfundsmæssig fornuftig indsats, der står i forhold til den løn der udbetales.

Det hele vidner om en falliterklæring fra samfundets side over for disse unge borgere. Som man indirekte igennem en svag lovgivning og fordummende indsats lader fortsætte nedstigningen ad den sociale rangstige.

Her er virkelig en opgave for ansvarlige kommunale politikere for at skabe ændringer, således at klienterne kan opdage, at man skal yde, før man kan nyde. Noget, de ikke kender til i dag.

Her i Glamsbjerg kunne man passende lade enkelte af klienterne daglig feje byens flotte torv, hvor det flyder med grillbar-kundernes brugte emballage. Pynte op rundt om de træer, der står i fortovet på Nørregade og Søndergade i en gruskvadrat fyldt med ukrudt. Rense vejbanen ind imod fortovet, således at cyklisten ikke behøver at være bange for punktering. Orkede klienterne mere kunne de sørge for, at der var rent ved gadernes busstoppesteder. Steder der i dag flyder med affald, som ungdommelige elementer ikke gider komme i skraldebøtten.

Jo, der er nok at tage fat på i Glamsbjergs millionforskønnelse, som i dag ligner et guldsmykke, der trænger til at blive pudset.

Værkstedets unge kunne forskønne byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce