Rørup Sogneforening inviterer til vælgermøde i Borgerhuset i Grønnemose, tirsdag 10. oktober. Her er der fokus på lokalsamfundets udvikling og fremtid.

Grønnemose: Rørup Sogneforening sætter alle sejl til op til kommunalvalget og inviterer kandidaterne til vælgermøde. Det sker i Borgerhuset i Grønnemose tirsdag 10. oktober.

Vælgermødet tager ifølge formand for sogneforeningen Jens Bartholin udgangspunkt i en række lokale forhold. Grønnemose er udpeget som " bymønsterby", og byrådet ønsker i kommuneplanen at sikre, at der sker en udvikling af bysamfundet gennem erhverv og bosætning.

Rørup Sogneforening har siden lukningen af Rørupskolen i 2003 og børnehaven Regnbuens lukning i 2005 været aktive i at sikre imod tab af indbyggere og forretninger. Noget er ifølge formanden lykkedes, men der er behov for et nært samspil med politikerne. De lokale aktiviteter og bestræbelser blev til Udviklingsplan for Rørup Sogn, april 2009.

I de seneste år har lokalsamfundet bestræbt sig på at fremme bosætning gennem frivilligt landsbypedelarbejde. Det omfatter forskønnelse, udbygning af legeplads, anlæg af stier, etablering af en sø og oprettelse af et rekreativt område. 

Vælgerbutik i Borgerhuset

Til afvikling af mødet har sogneforeningen fravalgt panelopstillingen og prøver i stedet en anden form, hvor hvert parti får et bord.

-  Vi kalder det en vælgerbutik. Vi tror, at det giver muligheder for en bedre dialog og meningsudveksling med valgkandidaterne, siger Jens Bartholin.

Borgerhuset åbner klokken 18, og klokken 19 er der velkomst og indledning ved formanden.

Herefter er det op til kandidater og tilhørere at sætte fokus på Grønnemose og sognets udvikling, inden sogneforeningen runder vælgermødet af. /EXP