Lemon-cheesecake er nærmest blevet et varemærke for Café Gårdhaven i Tommerup St., fortæller indehaver Anitta Borne

- Jeg må helst ikke starte dagen op uden at have en eller flere af dem klar, fortæller hun med et smil. 

Ved Fyens Stiftstidendes vælgermøde havde den 32-årige caféejer derfor naturligvis medbragt stykker af sin lemon-cheesecake. Men også æblekage, chokoladebrownies, bær-crumble, baileyskage og meget mere.

Lissi og Per Jørgensen fra Brylle var ikke kommet for at spise kage - selvom der sikkert gled et stykke ned i løbet af aftenen - men for at høre, hvad politikerne vil gøre for yderområderne i Assens Kommune.

- I Brylle oplever vi, at alting sker i Assens, forklarede Lissi Jørgensen, som med godt en uge til valget endnu ikke ved, hvem hun skal stemme på.

Hun arbejder i Odense Kommune og følger mest med i lokalpolitik der. Derfor var det nærliggende at tage til vælgermøde i Erhvervsparken, mente hun.

For Brylle havde det været bedre at blive en del af Odense Kommune ved sammenlægningen, mener Per Jørgensen.

- Tommerup Kommune var god. Det er ikke blevet bedre af at blive til Assens Kommune, siger han.

Birte Storm fra Glamsbjerg var taget til vælgermøde for at høre om lokalpolitik. Men også for at se på kunst. I Erhvervsparken var der nemlig åbne virksomheder under vælgermødet.

Især var hun interesseret i Den Dybe Tallerken, som drives af Lisbeth Kring Jensen.

Men politisk skulle der ske noget drastisk på vælgermødet, hvis det skal flytte på Birte Storms kryds om en uge, siger hun.

- Jeg stemmer Socialdemokratiet, det er der ikke noget, der kan ændre ved, konstaterede hun.

Henrik Wenzel fra Tommerup St. var mødt op med en stor planche for at illustrere, at Assens Kommune i hans optik ikke behøver at spare på skoleområdet, fordi der er overskud i budgettet.

Det var der mange, der gerne ville høre om. En medvirkende faktor var måske, at Henrik Wenzel havde placeret sig strategisk ved indgangen, så folk skulle kante sig forbi for at komme ind til vælgermødet.

Karen Hansen og Torben Hansen fra Tommerup ville gerne høre politikerne debattere skolepolitik. Men de ville også gerne smage et gals vin fra den lette og elegante ende af skalaen skænket af Lars Selmer fra Selmer Vin, som holdt vinsmagning under vælgermødet.

En spansk vin, som dog var lidt for let for Torben Hansens smag. Karen Hansen syntes, at den var udmærket.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.