VG-drenge bag fodboldklub

Knold F.U. træner udendørs på Verninge IF?s baner og spiller indendørs om vinteren i Køng-hallen, som Vestfyns Gymnasium gratis udlåner til holdet. Fotos: Christen Seerup

VG-drenge bag fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever har stiftet fodboldklubben Knold F.U., der er organisatorisk og praktisk funderet i Verninge IF.

Når foldboldsæsonen kort efter påskeferien bliver fløjtet op, er fodboldklubben Knold F.U. for anden gang klar til at spille en forårspremierekamp.

Sammen med skolekammeraten Jacob Berg fra Vestfyns Gymnasium stiftede Frederik Berga Rasmussen sidste vinter fodboldklubben Knold F.U. Og som en del af konceptet består Knold F.U. udelukkende af spillere, der er elever på Vestfyns Gymnasium.

- Da vi stiftede klubben, var det egentlig meningen, at holdet kun skulle bestå af spillere fra 2. årgang på gymnasiet. Men hurtigt udvidede vi spillertruppen til også at gælde for de øvrige årgange. Der er jo ikke noget som sport, der binder folk sammen, og i dagligdagen på VG mærker vi jo nu, hvordan vi har noget socialt sammen på tværs af studieretninger og årgange, fortæller Frederik Berga Rasmussen.

Siden skolestarten i august er en lille håndfuld 1.g'ere indlemmet i truppen, og således er fødekæden til holdet sikret.

For der kommer jo en sommerdag, hvor eksaminerne omhandler tre års gymnasiepensum, og pludselig sidder der en studenterhue på sned af de unge mænd.

- Mange af os, der bliver studenter til sommer, vil jo nok gerne spille videre i Knold F.U., så vidt det nu kan lade sig gøre. Så måske bliver vi nødt til at bøje de nuværende uformelle vedtægter lidt, så vi kan spille videre, griner klubstifteren.

- Vi er dog på ingen måde ortodokse i klubben. Kommer der en eller anden gut, der er indstillet på at spille efter klubbens præmisser og værdier, er han velkommen. Også selvom han ikke nødvendigvis er elev på Vestfyns Gymnasium. I vores fodboldklub er der størst vægt på fællesskabet og på den drengehygge, der er forbundet med at spille fodbold sammen. 3. halvleg er den vigtigste. Men 3. halvleg er jo ikke mulig uden de to første, for det er jo fodbolden, vi mødes om, forklarer Frederik Berga Rasmussen, der tidligere har spillet fodbold på højere niveau end Serie 5, som Knold F.U. stævner ud i.

Vi er dog på ingen måde ortodokse i klubben. Kommer der en eller anden gut, der er indstillet på at spille efter klubbens præmisser og værdier, er han velkommen
Frederik Berga Rasmussen
Knold F.U.
Knold Fodbold Union anno 2017Række: Serie 5

Spillested: Verninge Stadion

Træningstider udendørs: Onsdage klokken 18.30-20.00

Træningstider indendørs i Køng-hallen: Tirsdage fra kl. 20.00

Spillerne er alle elever på Vestfyns Gymnasium

Facebookside: Knold F.U. - Vejen til Superligaen

Klubstifter, anfører og kontaktperson: Frederik Berga Rasmussen, 3Z, Vestfyns Gymnasium, 26362536
Gymnasieelev på Vestfyns Gymnasium Frederik Berga Rasmussen stiftede sidste år Knold F.U. med en kammerat. Holdet består kun af drenge fra Vestfyns Gymnasium, og det giver et særlige fællesskab på tværs af årgange og studieretninger. Foto: Christen Seerup
Gymnasieelev på Vestfyns Gymnasium Frederik Berga Rasmussen stiftede sidste år Knold F.U. med en kammerat. Holdet består kun af drenge fra Vestfyns Gymnasium, og det giver et særlige fællesskab på tværs af årgange og studieretninger. Foto: Christen Seerup

Svingende kvalitet

Mange trænere ville korse sig, hvis de skulle stå i spidsen for Knold F.U., for kontinuitet er der ikke meget af.

- Vi har spillere, der både træner og spiller kampene. Vi har også nogle, der bare gerne vil træne med uden at spille kamp. Og endelig har vi nogle, der kun spiller kampene. Derfor stiller vi sjældent med det samme hold. Desuden har vi spillere, da aldrig har rørt en fodbold, mens andre har spillet hele livet på forholdsvis højt niveau, fortæller Frederik Berga Rasmussen om den brogede flok.

Fodboldklubben Knold F.U. er organisatorisk og praktisk funderet i fodboldklubben Verninge IF.

- Vi betaler kontingent til Verninge IF. Til gengæld får vi lov til at spille i deres trøjer på Verninge Stadion og klæde om i klubhuset. Vi træner på samme tid som Verninges Serie 4-hold, og af og til slår vi træningerne sammen. Der har også været adskillige gange, hvor vi har hjulpet Verninges Serie 4-hold med spillere, når de har været presset. Men ellers er vi en klub i klubben, siger Frederik Berga Rasmussen.

Selvom Verninge med deres Serie 4-hold ligger en række over Knold F.U., tør Frederik Berga Rasmussen godt stille spørgsmålstegn ved hvilket hold, der egentlig er det stærkeste fodboldmæssigt.

- Jeg må nok hellere formulere det sådan, at vi vist er lige stærke. Så er der ingen, der bliver stødt, slutter han.

VG-drenge bag fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce