V: Uansvarlig borgmester


V: Uansvarlig borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Ole Hviid (V) anklager Finn Brunse (S) for ikke at føre den vedtagne økonomiske politik

Borgmester Finn Brunse (S) følger ikke den økonomiske politik, han selv har været med til at godkende.

Det mener byrådsmedlem Ole Hviid (V), som luftede sin kritik, da Assens Byråd tirsdag behandlede det første budgetforslag for 2009.

På mødet anbefalede han, at byrådet skulle sende forslaget tilbage til økonomiudvalget, da der var flere målsætninger i den økonomiske politik, der ifølge ham ikke var opfyldt.

- Borgmesteren tilhører et parti, der er notorisk kendt for at styre landet mod afgrunden. Er det samme tendens, der gør sig gældende for Assens Kommune, spurgte Ole Hviid, som ikke fik noget svar.

Opfylder ikke krav

- I januar 2007 vedtog vi en økonomisk politik, så vi kunne sikre os, at vi havde en kommune med en fornuftig økonomi på både kort og lang sigt, og den politik lever vi ikke op til, forklarer Ole Hviid til Fyens Stiftstidende.

Han peger på, at kommunen ifølge hans beregninger har et underskud på det skattefinansierede område inklusiv renter og afdrag på lån, når man kigger på regnskabet for 2007 og budgettet for 2008 og 2009.

Det stemmer ikke overens med en af målsætningerne i den økonomiske politik, som byrådet vedtog i 2007. Dengang blev politikerne enige om, at resultatet skulle være i balance eller giver overskud.

Kommunen opfylder ifølge Ole Hviid heller ikke målsætningen om, at den langfristede gæld skal nedbringes år for år. Budgettet for 2009 viser, at gælden stiger med et par millioner kroner, så kommunen skylder 583 millioner kroner væk.

Nul forståelse for kritik

På byrådsmødet skød både S, SF og R efter regeringen, som ifølge dem lægger for mange bånd på det kommunale selvstyre. Det har Ole Hviid ingen forståelse for.

- Det lyder noget hult, når vi ikke engang er i stand til at styre os selv, konstaterer han.

Ifølge ham skal der findes omkring 19 millioner kroner på budgettet for næste år, hvis resultatet på det skattefinansierede område skal være i balance, og det kan blive svært, vurderer han.

- Det betyder, at vi i årene fremover skal slås med nedskæringer og besparelser. Der bliver råb og skrig hver gang, siger Venstre-politikeren.

Han opfordrer borgmesteren til at følge den vedtagne politik eller lave den om.

- Borgerne har en forventning om, at når man beslutter en politik, at den så også bliver ført igennem. Ellers stikker man blår i øjnene på dem, siger Ole Hviid, som retter sin kritik mod Finn Brunse af en særlig grund.

- Som formand for økonomiudvalget er han hovedansvarlig, siger han.

V: Uansvarlig borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce