Uvist om Hjemstavnsgården får penge

Hjemstavnsgården i Gummerup. Arkivfoto

Uvist om Hjemstavnsgården får penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gummerup: Museum Vestfyn tilbød i sommer at tilbageskøde Hjemstavnsgården til Vestfyns Hjemstavnsforening, da den gamle gård ikke længere skal være en del af museet.

Det var hjemstavnsforeningen for så vidt indforstået med var en god idé.

Problemet var bare, at det var før budgetforhandlingerne i Assens Kommune. Derfor stod hjemstavnsforeningen i den situation, hvor foreningen ikke vidste om de kunne regne med støtte fra kommunen eller ej.

Hjemstavnsforeningen har ønsket et årligt engangsbeløb til istandsættelse og drift på godt 500.000 kr., hvis foreningen selv skal stå for det.

Men det er indtil videre usikkert, om politikerne er villige til at støtte. For mange andre projekter og aktører har også søgt penge til deres herligheder fra en kasse, hvor det allerede er kendt, der ikke kan være penge til alle.

Ena Nørgaard (K), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune - og tillige formand for lige præcis Museum Vestfyn oveni - siger, at gården er et vigtigt aktiv for Assens Kommune og at hun håber på en løsning.

Tilsvarende siger Socialdemokraternes Charlotte Christiansen, også medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, at hendens parti ikke vil udtale sig for nuværende.

- Vi vil ikke drøfte en budgetblok i pressen, siger hun.

Derudover fortæller Radikales Poul Poulsen, som ofte blander sig i kulturarv-sagerne, at der måske kan findes en kombi-løsning mellem det frivillige og det kommunale. Men han vil ikke lægge sig fast på et beløb.

- Men der bliver kamp om pengene, siger han.

Der er førstebehandling af budgettet på onsdag.

Læs meget mere på mitfyn.dk nu og i lørdagsudgaven af Fyens Stiftstidende.

Uvist om Hjemstavnsgården får penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce