Unødige udgifter: - Der er ikke noget bevaringsværdigt ved vores hus

Det er tilstrækkeligt at vurdere huset fra stranden og fra offentlig vej for at erklære det bevaringsværdigt, siger Assens Kommune. Her Hans og Tove Heilbos hus (t.v.) set fra stranden. Foto: Kim Rune

Unødige udgifter: - Der er ikke noget bevaringsværdigt ved vores hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tove og Hans Heilbo undrer sig over, hvordan Assens Kommune har kunnet erklære deres hus på Præstevænget bevaringsværdigt blot ved besigtigelse fra gaden og fra stranden.

Assens: De seneste 16 år har Tove og Hans Heilbo boet på Præstevænget 33. Gennem årene har de bygget om, så der nærmest ikke er andet end gesimsen på havsiden tilbage af det oprindelige hus. Alligevel er huset erklæret bevaringsværdigt i forbindelse med den bevarende lokalplan for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien.

Huset står i dag med sortglaseret tegl, de oprindeligt røde mure er blevet vandskuret, hoveddøren flyttet, og den tidligere værkstedsbygning, der var adskilt fra huset med en lille gård med en brønd, er i dag sambygget med huset og indrettet som soveværelse. Spærrene blev i den forbindelse også vendt. Ud mod vandet har vinduer fra gulv til loft erstattet de fire gamle. En lille tagterrasse og et tagvindue er også elementer, som Tove og Hans Heilbo har tilføjet. To små træhuse på grunden også kommet til og er henholdsvis værksted og opbevaring for havemøbler med mere.

- Der er ikke noget, der er bevaringsværdigt, fastslår Hans Heilbo. Og mærkatet "bevaringsværdigt" vil blot påføre dem eller fremtidige ejere unødige udgifter og uønskede restriktioner, frygter parret.

Først og fremmest forstår det ikke, hvordan Assens Kommune er nået til, at huset er bevaringsværdigt. Der er aldrig nogen, der har været tæt på huset for at vurdere det nærmere. Bedømmelsen er alene sket ud fra en besigtigelse af huset fra offentlig vej og strandarealet, og det er tilstrækkeligt, skriver administrationen i en kommentar til Hans og Tove Heilbos høringssvar.

Fra vejen kan man stort set kun se halvdelen af den ene tagflade samt en carport, og fra stranden er der heller ikke meget mere end taget at se. Man kan dog se, at huset er sammenbygget med nabohuset, Præstevænget 31.

- Det primære for os er at få at vide, hvordan de fra offentlig vej kan sige, at det er bevaringsværdigt, siger Tove Heilbo.

Huset set fra vejen. Foto: Kim Rune
Huset set fra vejen. Foto: Kim Rune

20 år for sent

unødige udgifterDan Gørtz, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget har tidligere sagt, at han har en forventning om, at huspriserne vil stige i området med en bevarende lokalplan.

Men det føler parret sig ikke så overbevist om.

- En værdistigning kan vi jo ikke bruge til noget, så længe vi bor her, men jeg tror, det bliver mere besværligt at sælge huset. Hvis der sættes for mange begrænsninger, vil det have konsekvenser i en salgssituation, siger Tove Heilbo.

- Der er jo heller ikke et miljø som i HCA-kvarteret eller Skibhuskvarteret i Odense, siger Herdis Bonnichsen, ven af parret, som har en viden på området og derfor støtter parret i denne sag.

- Nej, de går ind på et område, hvor løbet er kørt, når vi taler Præstevænget. De skulle have været her for 20 år siden, mener Hans Heilbo.

Lokalplanen er endnu ikke endeligt vedtaget.

Den er ifølge plan- og kulturchef Peter Nielsen udsat, fordi byrådet for at få en forståelse for planen gerne vil have en vandring sammen med konsulenten fra rådgivningsfirmaet Niras, som blandt andet har udpeget de bevaringsværdige bygninger.

Vinduerne fra gulv til loft er bare en af de mange ting, der er ændret ved huset. Nabohuset var næppe blevet opført i dag. Foto: Kim Rune
Vinduerne fra gulv til loft er bare en af de mange ting, der er ændret ved huset. Nabohuset var næppe blevet opført i dag. Foto: Kim Rune

Unødige udgifter: - Der er ikke noget bevaringsværdigt ved vores hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce