Unge bilister tager ansvar

Unge bilister fylder alt for meget i ulykkesstatistikkerne, og det vil klubben Responsible Driving lave om på. Og klubben har fået en god start, oplyser talsmand Mikkel Christophersen.
Foto: Hans Østergaard

Unge bilister tager ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld fart på klubben Responsible Driving, som skal lære unge mennesker at køre pænt

GLAMSBJERG: Det går over stok og sten for klubben Responsible Driving, som ellers har til formål at lære folk at køre pænt.

Klubben blev stiftet i Glamsbjerg for et år siden, og en snes unge meldte sig hurtigt under fanerne.

- Men i dag er vi oppe på 47 medlemmer, så det går rigtig godt, fortæller Mikkel Christophersen, som er bestyrelsesmedlem og klubbens kontakt til pressen.

Også økonomisk er der sat turbo på. Da klubben præsenterede sig her i spalterne i august 2007, blev der arbejdet på at finde sponsorer. Dengang havde arbejdet endnu ikke båret frugt, men siden er der sket noget.

60.000 kroner fra Tryg

Først gav Foreningen Østifterne, som støtter initiativer, som bringer antallet af forsikringsskader ned, en indsprøjtning i form af 10.000 kroner, og for tre måneder siden kom der mere brændstof på tanken.

- Vi havde søgt et legat i Tryg Fonden, og vi fik 60.000 kroner. Da jublede vi godt nok, fortæller Mikkel Christophersen, som også oplyser, at det er nemt nok at få brændt pengene af.

For klubbens filosofi er ikke blot, at man altid kan blive en bedre bilist, men også at en erfaring er bedre end tusind formaninger.

Så pengene går til leje af køreteknisk anlæg i Fredericia, hvor foreningen holder kursus en gang om måneden.

Til kanten

Her lærer medlemsskaren, som udgøres af unge bilister i alderen fra 18 til 25 år, hvor grænserne går.

Bilernes og fysikkens love testes til kanten og indimellem ud over, og det sker, at køretøjerne snurrer, og keglerne flyver.

Og det er der fornuft i, mener Mikkel Christophersen.

- Det er meget bedre at få sine erfaringer på et køreteknisk anlæg, hvor der er styr på sagerne, end på landevejen, hvor man risikerer at køre i grøften og smadre det hele, fortæller Mikkel Christophersen, som pure afviser, at klubben på den måde uddanner medlemmer i at køre råddent.

- På anlægget lærer vi netop, hvordan vi ikke skal gøre, siger Mikkel Christophersen.

Typisk møder en snes af medlemmerne op til kurserne, og her lærer de også, hvordan et sæde indstilles, så sele og nakkestøtte virker optimalt. Hvis altså uheldet er ude.

Men så vidt skulle det helst ikke komme.

- Vi tror på, at kurserne er med til at forhindre ulykker. Jeg er i hvert fald blevet en bedre bilist af at deltage, siger Mikkel Christophersen.

Klubben er stiftet af brødrene Jan og Erik Nygaard fra Glamsbjerg, og medlemmerne betaler 25 kroner i årligt kontingent.

Et fem timer langt kursus på køreteknisk anlæg koster 50 kroner, og så kan man i øvrigt læse mere om Responsible Driving på hjemmesiden www.rs-driving.dk.

Unge bilister tager ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce