Unge bag hærværk

Ved nogen, hvem der ejer en hættetrøje som denne, spørger landbetjent Erik Nielsen, der kan træffes på telefon 64 76 31 48. privatfoto

Unge bag hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gruppe unge er velkomne, hvis de opfører sig ordentligt, siger skoleleder

TOMMERUP: Efter hver weekend kan pedellen på Tommerup Skole tage en runde på skolens og sfo'en Pilebos område og finde efterladenskaberne af unges samvær - knuste glasskår, graffiti, rester af bål. Små irritationsting, kalder skoleleder Poul Børge Nielsen det, men alligevel nok til, at skolen henvender sig til politiet.

- Vi melder det, fordi vi ved, at politiet engang imellem sender en patruljevogn forbi, forklarer han.

Landbetjent Erik Nielsen har især de seneste otte-ti dage bemærket uorden. Foruden glasskår og sølvpapir, som han mener er tegn på hashrygning, har han også en formodning om, at nogle af de unge står bag et indbrud i KFUM Spejdernes hytte på Mølledamsvej.

I den forbindelse vil Erik Nielsen gerne i kontakt med offentligheden.

Der er fundet en hættetrøje i spejderhytten, som formodes at tilhøre en af gerningsmændene, hvem, det håber landbetjenten, at andre kan hjælpe ham med at finde ud af.

Der er tilsyneladende ikke stjålet noget, men vidner har set lys og bål og hørt musik, så landbetjenten formoder, at gerningsmændene har brugt hytten som opholdssted.

Ifølge skoleleder Poul Børge Nielsen er der tale om unge, der dels går i skolens ældste klasser, dels har gået på skolen, men også nogle der kommer udefra.

Kommer også udefra

- Nogle kører hertil i bil. Her til morgen var der for eksempel nogle fra Allested og Vester Aaby.

- Det er ikke nyt, at Tommerup Skole er samlingssted i weekender og efter skoletid. De må også hjertens gerne være her, men nogle få paphoveder kan ikke opføre sig ordentligt, siger han.

Blandt andet ærgrer det, at der er lavet hjulspin i de splinternye hinkeruder, som er en del af skolens nye legeplads.

- Det har kostet 50.000 kroner at få dem lavet, så det er rigtig træls, bemærker Poul B. Nielsen.

På et møde i ssp-regi i næste uge vil han gøre opmærksom på problemet, som han mener bunder i, at de unge savner et sted at være. Videoovervågning, som tidligere har været overvejet, ville bare flytte dem et andet sted hen, vurderer han.

Også i stationsbyen

Også Erik Nielsen er godt klar over, hvem der er med i gruppen.

- I stationsbyen smadrer de vinduer i stationsbygningen og ødelægger legepladsen, i Tommerup opholder de sig ved skolen og har også brugt en campingvogn i en kolonihave ved banen, som tilhører nogle tidligere banearbejdere.

- Der er fire drenge og to piger, jeg altid møder, siger Erik Nielsen.

Også han har haft kontakt til ssp-medarbejderne.

Unge bag hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce