Ung mand uden kørekort stjæler fars bil

Retten i Odense. Danmarks Domstole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkj¾r

Ung mand uden kørekort stjæler fars bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 28-årig ung mand brugte i februar sine forældres bil, vel vidende at han ikke måtte. Det kostede 14 dages betinget fængsel.

Vissenbjerg: I februar i år stoppede politiet en bil i nærheden af Vissenbjerg. Føreren viste sig at være en ung mand på 28 år uden kørekort. 

I Retten i Odense faldt der torsdag eftermiddag dom over den unge mand, der erkendte sig skyldig i brugstyveri af forældrenes bil. 

Den 28-årige, der også selv er bosat i Vissenbjerg-området, havde en lørdag besøgt sine forældre. Inden han tog hjem, besluttede han, at han gerne lige ville handle. Bilnøglerne lå på bordet, så manden tager dem og sine forældres bil uden at få lov. Og havde han spurgt, havde de sagt mej, forklarede han i retten.

For han havde på det tidspunkt nemlig ikke noget kørekort på grund af en hastighedsovertrædelse. 

At køre i en bil, han ikke havde fået lov til at bruge, uden kørekort skaffede ham torsdag eftermiddag en bøde på 7000 kroner og 14 dages betinget fængsel.

Normalt vil man ikke straffe for brugstyveri, hvis man låner et familiemedlems bil, da der ofte er en stiltiende aftale om, at man godt må låne bilen, forklarer politiets anklager Rasmus M. Hansen. 

- Men her ved den uges mand godt, at han ikke måtte, fordi forældre ikke ville give lov nu han ikke havde kørekort, siger han efter domsafsigelsen. 

Havde den unge mand ikke indrømmet at han havde taget bilen med forsæt, så kunne hans forældre være blevet straffet for at have lånt deres bil ud til en uden kørekort. 

- Det er specielt at tale om brugstyveri, når de er i familie med hinanden, det er ikke et typisk tyveri, siger Rasmus M. Hansen. 

Ud over bøden og de 14 dages betinget fængsel er den 28-årige også idømt 30 timers samfundstjeneste. 

Ung mand uden kørekort stjæler fars bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce