Undgå indbrud: Få hjælp af naboen

Carsten Møllegaard fra Fyns Politi opfordrer til, at man får naboen til at holde øje med ens hus, hvis ikke man er hjemme over julen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Undgå indbrud: Få hjælp af naboen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du vil undgå indbrud hen over julen, skal du få det til at se ud som om, du er hjemme, selvom du ikke er, lyder rådet fra Fyns Politi

Aarup/Tommerup/Vissenbjerg: Der er mange indbrud på Fyn i disse dage. Det gælder også i Assens Kommune, hvorfra politiet i løbet af weekenden har modtaget fire anmeldelser om indbrud.

De er alle sket i det samme tidsrum, og ved dem alle er der blevet stjålet smykker. Derfor er det en oplagt tanke, at de fire indbrud hænger sammen, mener Carsten Møllegaard fra Fyns Politi.

- Jeg tænker, at der er et mønster i dem, fordi modus er den samme, og kostervalget er det samme. Samtidig er der ikke langt imellem de fire adresser, siger Carsten Møllegaard.

To af indbrudene er sket i Aarup, hvor gerningsmænd i tidsrummet fra fredag klokken 13 til søndag klokken 13.30 har brudt ind i en villa på Birkeparken. Her brød de et vindue op og stjal smykker. I Gartnerhaven gik det ud over en lejlighed, men også her blev der stjålet smykker. Det er sket mellem lørdag klokken 16.30 og 21.15.

 

Tøm postkassen

En villa på Østervangen i Vissenbjerg har også haft ubudne gæster på besøg - denne gang fredag mellem klokken 16 og 19.50. Her blev et kældervindue brudt op, og der blev stjålet smykker.

Foruden smykker blev der også stjålet sølvtøj i forbindelse med et indbrud i en villa på Bystævnevej i Tommerup i løbet af weekenden. Her fandt tyvene i soveværelset en boks, som de skar op med en vinkelsliber. Derved fik de fat i sølvtøjet og smykkerne.

- Der er mange indbrud i øjeblikket, og vores erfaring siger os, at der altid er mange op til jul, siger Carsten Møllegaard og kommer med et par råd til dem, som ikke er hjemme hen over julen.

- Nabohjælp er altid godt. Få dine naboer til at holde øje med huset, sørg for at, at lyset er tændt, postkassen skal tømmes, og skraldespanden skal køres ind fra gaden, hvis den har været sat til tømning. Det skal i det hele taget se ud som om, at der er nogle hjemme.

- Det er nemt for tyvene at spotte, hvis reklamerne er ved at falde ud af postkassen, eller skraldespanden står tømt på fortovet, så få naboen til at hjælpe med det. Huset må ikke se forladt ud. Så hvis man har mulighed for det, så lad også en bil stå i indkørslen. Det skal se ud som om, at man stadig er der, siger Carsten Møllegaard.

Undgå indbrud: Få hjælp af naboen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce