Underskud på 38 millioner: Skal betales på tre år

Formand Charlotte Kjær (S) ser det som en udfordring, at udvalget for Social og Sundhed skal finde penge til at betale underskuddet fra budget 2018 over tre år i stedet for over fire år, som udvalget ellers havde håbet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Underskud på 38 millioner: Skal betales på tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalget for Social og Sundhed har af Økonomiudvalget fået lov til at dele det millionstore underskud fra budget 2018 over i tre. Det betyder, at udvalget i 2019, 2020 og 2021 skal finde en måde at betale et samlet overforbrug på knap 38 millioner kroner.

37.796.000 kroner.

Så stort et underskud tager udvalget for Social og Sundhed med fra budget 2018.

Udvalget har tidligere indstillet til Økonomiudvalget i Assens Kommune, at pengene til at dække underskuddet, der kommer af et merforbrug, skulle findes over fire år. Men på Økonomiudvalgets møde den 8. april blev det besluttet, at udvalget skal finde pengene over tre år. Med start i år.

Og det bliver ikke nemt, vurderer formand for udvalget for Social og Sundhed, Charlotte Kjær (S).

- Det betyder, at vi ikke bare har en udfordring, men en endnu større udfordring. Så vi skal se på, hvad det betyder for os, og hvor langt vi er med genopretningsplanerne.

- Det har vi rigtig meget fokus på her op mod sommerferien, så vi får et overblik over, hvor langt vi er nået med de indsatser.

19,5 million

Økonomiudvalgets beslutning betyder, at udvalget for Social og Sundhed skal finde 12,6 millioner kroner for at dække underskuddet i år.

Derudover viser den foreløbige driftsopfølgning på området, at der er såkaldte fokuspunkter for knap 6,9 millioner kroner, hvor budget og forbrug ikke hænger sammen. Det drejer sig om hjælpemidler, vederlagsfri fysioterapi og Myndighed Voksen Handicap.

Derfor kan udvalget risikere at stå med et samlet underskud i slutningen af året på 19,5 million kroner, hvis driftsopfølgningen over forbrug holder stik året ud.

Og det er et problem, erkender Charlotte Kjær.

- Det er lige tidligt nok at sige, om tingene lykkes eller ej, da vi kun er nået to måneder ind i det nye år.

- Men der er stadig alarmklokker, der ringer, fordi vi kan se på tallene fra januar og februar, at vi har nogle udfordringer. Og det arbejder vi meget målrettet på at få indhentet, så vi kan få en drift i balance, der passer til det budget, vi har.

- Hvordan skal I kunne finde pengene, hvis prognosen holder?

- Jeg vil ikke tage stilling til, hvordan året måske ender lige nu. Vi håber virkelig, at de mange tiltag, vi har lavet, får den ønskede effekt. Det er vi nødt til at tro på, indtil vi har tallene.

- Men det er virkelig op ad bakke, og det er nærmest umuligt at se, hvor vi skal finde dem henne, siger Charlotte Kjær.

Underskud på 38 millioner: Skal betales på tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce