Underskriftsindsamling mod Netto-flytning

Formand for lokalrådet Ebberup+Omegn. Han er imod, Netto skulle finde på at flytte deres butik fra Østergade til Fåborgvej i Assens. Arkivfoto: Henning Frandsen

Underskriftsindsamling mod Netto-flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalrådet i Ebberup advarer om, at det ikke vil være godt for hverken Assens eller Ebberup, hvis Netto får lov til at flytte fra Østergade 78 til Fåborgvej 16 i Assens.

Ebberup/Assens: Netto skal ikke flytte fra Østergade 78 til Fåborgvej 16 i Assens.

Er du enig? Så kan du skrive under på en underskriftsindsamling, som lokalrådet i Ebberup og omegn står bag. Underskrifterne skal afleveres til byrådspolitikerne i Assens Kommune ved byrådsmødet 27. juni.

Det fortæller formand for lokalrådet, Jacob Medici.

- Vi synes, det er tosset ikke at styrke Assens' midtby. Hvis man begynder at flytte det ud, så sker der det, der sker i rigtig mange byer, hvor man flytter handlen uden for byen: At de mindre butikker bliver klemt, og folk kommer ikke derind, siger han.

En rapport fra Institut for Center-Planlægning A/S (ICP) vurderer, at Spar i Ebberup kan komme til at miste fem mio. kr. i omsætning ved en Netto-flytning.

- Men det er jo kun 700-800 meter, Netto vil flytte. Er det så ikke lige meget?

- Det mener jeg bestemt ikke, det er. Hvis først Netto flytter derud, har man åbnet op for, at alt muligt andet kan flytte derud også. Når man flytter alle de butikker derud, kommer der ikke nogen ind i midtbyen mere. Så forsvinder cafélivet og restauranterne stille og roligt, mener Jacob Medici.

Idé: Riv den gamle Aldi ned

Han tror ikke på tesen om, man lige kører ind til midtbyen og handler, hvis man samtidig handler i en Netto ved ringvejen.

Han henviser til, der ligger en gammel Aldi ved siden af, der er til salg (Aldis gamle butik i Østergade 78, red.).

- Den kan man rive ned, og så er der en masse p-pladser. Hvis man vil udvide butikken, er der også hele bygningen som mulighed, fortæller Jacob Medici.

- Men Spar ligger jo "helt" ude i Ebberup. Hvorfor er det så et problem, hvis Netto i Assens flytter adresse?

- Jo mere attraktiv Assens er som by at flytte til, jo større chance er der for, vi får nogle folk til at flytte til Assens. Så kommer det også til at ramme os i Ebberup og Sandager og andre steder, svarer Jacob Medici om en flytning.

Ifølge Spar-købmand Marlene Larsen har 1380 personer skrevet under.

Underskriftsindsamling mod Netto-flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce