Underskrift: Assensfirma går på indkøb i Haarby

Stephan Lundgren Andersen, JP El & Data i Assens, skriver under på handelen med Arnt Smith og Sydvestfyns-El. Foto: Søren Plovgaard

Underskrift: Assensfirma går på indkøb i Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephan Lundgren Andersen, JP El & Data i Assens, har købt firmaet Sydvestfyns-El i Haarby af Arnt Smith.

Haarby/Assens: Efter næsten 38 år som indehaver af Sydvestfyns-El i Haarby har Arnt Smith solgt sin forretning til elinstallatør Stephan Lundgren Andersen fra JP El & Data A/S i Assens.

Overtagelsen sker med virkning fra 1. januar.

Arnt Smith og Stephan Lundgren Andersen stak allerede for et par år siden hovederne sammen og snakkede om et eventuelt salg.

- Men dengang havde jeg lige overtaget JP El & Data i Assens efter John Pedersen, og jeg mente derfor, at det var lidt for tæt på den handel til, at jeg også købte Sydvestfyns-El. Men så snakkede vi lidt sammen igen i sommer, og nu er vi så blevet enige om en handel, siger Stephan Lundgren Andersen.

JP El & Data har i nogle måneder haft en medarbejder udlånt til Sydvestfyns-El, så de to firmaer kender i forvejen en del til hinanden.

65-årige Arnt Smith overtog Sydvestfyns-El i 1983 efter Hans Jørgensen og Peder Hjortholm, men selv om pensionsalderen nærmer sig for Arnt Smith, vil han fortsat være tilknyttet det nye firma på nedsat tid.

- Mit firmanavn ophører ved salget, men ellers kører forretningen i Haarby videre som hidtil, siger Arnt Smith.

Han indrømmer gerne, at det kan være lidt vemodigt at skille sig af med det firma, han har drevet siden 1983.

- Firmaet har jo været som et barn for mig, så det er selvfølgelig lidt vemodigt at sælge det. Men hvis jeg havde ventet fem år mere, havde det nok været endnu værre, siger Arnt Smith.

Han mener, der er sket meget i branchen i de 40 år, han har arbejdet i den.

- Strøm er jo stadig det samme, men i dag er der kommet langt flere regler og love til, og det administrative arbejde fylder meget mere end tidligere, mener Arnt Smith.

 
Arnt Smith, indehaver Sydvestfyns-El
To firmaer bliver til et
JP El & Data A/S i Assens kan skrive sin historie 70 år tilbage i tiden.Det har rod i installatørfirmaet John Pedersen i Assens. elinstallatør John Pedersen solgte for tre år siden firmaet til Stephan Lundgren Andersen.

JP El & Data A/S har adresse på Melvej i Assens.

Sydvestfyns-El ligger i Strandgade i Haarby. Firmaet er placeret i byens gamle elværk, der blev opført efter en brand i 1926.

Det har rod tilbage til elektriker Peder Hjortholm, der også var bestyrer af elværket. Han blev i slutningen af 1960'erne kompagnon med Hans Jørgensen.

Arnt Smith startede som selvstændig elektriker i Strandby i 1978. I 1983 købte han Sydvestfyns-El, hvor han også i sin tid er udlært elektriker.
Et godt håndtryk. Arnt Smith (tv) og Stephan Lundgren Andersen ser begge tilfredse ud med handelen. Foto: Søren Plovgaard
Et godt håndtryk. Arnt Smith (tv) og Stephan Lundgren Andersen ser begge tilfredse ud med handelen. Foto: Søren Plovgaard

Højkonjunktur

Virksomhedshandlen effektueres i en tid, hvor der er rift efter elektrikere.

- Vi kan godt mærke, at vi er midt i en tid med højkonjunktur. Især det sidste år har der været meget fart på i byggeriet, siger Stephan Lundgren Andersen.

Med købet af Sydvestfyns-El satser Stephan Lundgren Andersen på at udvide JP El & Datas forretningsområde indenfor it-service, alarm- og overvågningsopgaver.

JP El & Data har i øjeblikket 13 ansatte. Hos Sydvestfyns-El følger en enkelt elektrikersvend med over i det nye firma. Det er Henning Rasmussen, der har arbejdet i firmaet i 43 år.

Hverken Arnt Smith eller Stephan Lundgren Andersen vil fortælle, hvad Sydvestfyns-El er handlet til.

Men de kan godt blive enige om, at det er en forretningshemmelighed.

Underskrift: Assensfirma går på indkøb i Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce