Ukrudtsmiddel: Nyt vandværk ramt

For høje grænseværdier af nedbrydningsproduktet desphenyl-chloridazon lukker midlertidigt for vandet i Melby-Kærum. Foto: Martin Kloster

Ukrudtsmiddel: Nyt vandværk ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For høje grænseværdier af nedbrydningsproduktet desphenyl-chloridazon lukker midlertidigt for vandet i Melby-Kærum. Men heldigvis får borgerne vand fra Assens i stedet.

Assens: Så skete det igen-igen.

Endnu et vandværks boringer er lukket efter fund af for høje grænseværdier af nedbrydningsproduktet/ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon.

Assens Kommune skriver i en pressemeddelelse, at det drejer sig om Melby-Kærum Vandværk.

"Vandprøver foretaget på begge boringer på Melby-Kærum Vandværk har afsløret indhold af nedbrydningsproduktet desphenyl-chloridazon på henholdsvis 2,4 µg/l (mikrogram/l) og 9,0 µg/l (mikrogram/l). Den tilladte grænseværdi er 0,1 µg/l(mikrogram/l). Vandprøverne er foretaget den 23. november, og det endelige resultat af prøverne er nu kommet. De berørte borgere kobles på nødforsyning fra Assens Forsyning", står der i presseskrivelsen.

Assens Kommune har taget kontakt til embedslægen, som skal vurdere de konkrete vandanalyser.

"Embedslægen henviser i den forbindelse til Miljøstyrelsens udtalelse om, at den sundhedsmæssige acceptable daglige indtagelse af stoffet for drikkevand er 50µg/l for små børn og 300µg/l for voksne", skriver Assens Kommune.

Melby-Kærum Vandværk er lige nu i gang med at informere de berørte borgere om situationen.

Chloridazon
Chloridazon er navnet på ukrudtsmidlet Pyramin.Chloridazon blev tidligere brugt til produktionen af roer, rødbeder og løg, men har været forbudt i Danmark siden 1996.

Udover ikke at være akut sundhedsfarligt, er Chloridazon heller ikke forbundet med øjen- eller hudirriterende, det er ikke allergifremkaldende eller skadeligt for arveanlæggene, ikke kræftfremkaldende, ikke skadeligt for forplantningen eller fostre, og er ikke skadeligt for centralnervesystemet.

Kilde: Assens Kommune

Ukrudtsmiddel: Nyt vandværk ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce