Uhmmm: Mad på skemaet i sommerferien

Der vil blive kokkeret, når der til sommer holdes madskole på Vissenbjerg Skole. Arkivfoto: Annelene Petersen

Uhmmm: Mad på skemaet i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madskoler.dk vil i uge 28 arrangere en uge for børn, og emnet er mad.

Vissenbjerg: Sommerferien skal ikke kun bruges på at dase.

Det er også en oplagt mulighed for at lære noget og for at være sammen med jævnaldrende.

Det mener i hvert fald Jens Wigge Graversen, som sidste sommer stod bag en madskole i Højby. Denne sommer udvider han og opretter også en udgave af madskolen Vissenbjerg. Det sker i samarbejde med organisationen 4H, som arbejder for at give tilbud til børn og unge, der interesserer sig for natur, dyr, haver og madlavning.

Madskolen finder sted på Vissenbjerg Skole i uge 28, og børn i alderen 8-12 år er velkomne til at være del af en uge i madens tegn.

Formålet er, at børnene skal have en god oplevelse med mad og få et sundt forhold til mad, fortæller Jens Wigge Graversen.

4H
4H er en organisation, som arbejder for at give tilbud til børn og unge, der interesserer sig for natur, dyr, haver og madlavning.

De fire H'er står for: Hånd, Hoved, Hjerte og HelbredEn flittig Hånd: børn og unge lærer bedre ved at arbejde konkret og praktisk

Et kvikt Hoved: man lærer hele livet og gennem alle sanser ved at gøre læring til leg og leg til læringEt varmt Hjerte: aktiviteter er lokalt og nært forankredeEt godt Helbred: et aktivt liv og gode kostvaner giver et sundt liv

Udflugt indlagt

Og det sker med fingrene nede i bolledejen. Så at sige.

- Det er børnene, der skal lave maden. Under 4H har vi et koncept om, at vi instruerer med hænderne bag ryggen. Det vil sige, at det er børnene, der laver maden. Vi gør ikke. Det er hands on for dem.

- De bliver undervist i sund mad. Alt efter hvem instruktørerne bliver får de en god undervisning i ernæring og den slags. Og der bliver lagt vægt på sundhedsrådene, fortæller Jens Wigge Graversen.

I løbet af ugen vil der også være en udflugt. Det kan være til eksempelvis en landmand.

- Om onsdagen tager vi børnene med på tur, hvor vi tager et sted for at opleve noget, så de får en anden oplevelse med maden end blot at stå i køkkenet, siger Jens Wigge Graversen, og fortæller, at madskoleeleverne fra Højby sidste år var i Den Fynske Landsby for at blive klogere på svin, og hvordan man opdrættede svin førhen.

Fem per kogeplade

Jens Wigge Graversen er udannet lærer og har ingen uddannelse inden for mad.

- Jeg er lærer. Jeg har en interesse i, at børn har det godt, og jeg har en interesse i maden. De instruktører, jeg får ind, har nogle af de kundskaber, og der plejer at være nogle imellem med madfaglige uddannelser. Det kan være kokke og sundhedsfaglige uddannelser. De ved en masse om mad, mens jeg ved noget om andre ting. På den måde kan vi bruges hinandens forskellige kompetencer, siger han.

- Vi har også en time om dagen, hvor vi er aktive med børnene. Der har jeg mere at byde ind med, for jeg har været håndboldtræner og er uddannet lærer, så jeg ved, hvordan man aktiverer børnene på en fornuftig måde, forklarer Jens Wigge Graversen.

I første omgang er der plads til 16 deltagere på madskolen, men når Jens Wigge Graversen har kigget nærmere på forholdene på Vissenbjerg Skole, kan det sagtens være, at der bliver plads til flere.

- Jeg vil ikke have flere end fem børn per kogeplade. Der skal også helst være en instruktør per kogeplade, for så har man overblikket. Børnene skal have en at føle sig tryg ved, og de kan nemt og hurtigt få hjælp. Så går det hele meget roligere og glattere, siger han.

Der er endnu ikke åbent for tilmelding. Det vil ske 1. marts. Til den tid kan man tilmelde sig via www.madskoler.dk.

Uhmmm: Mad på skemaet i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce